open-navfaktor-logo
search
Bez dlake na jeziku
Legendarni napadač kritikovao Miralema Pjanića: Igra jako loše, ne idu mu više ni slobodni udarci
Bešiktaš je sinoć u okviru 34. kola turske Superlige na svom terenu poražen od Kasimpaše rezultatom 3:0.
26.04.2022. u 11:15
get url
text

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić bio je starter u dresu Bešiktaša prvi put nakon 10 utakmica. Igrao je  do 82. minute i nije imao gotovo nikakvu zapaženu situaciju na meču. Imao je samo jedan slobodnjak iz dobre pozicije ali jako loše je šutirao, pogodivši samo živi zid.

Lgendarni turski fudbaler Nihat Kahveči sinoć je nakon utakmice kritikovao Pjanića istakavši da je od bh. veznjaka dosta više očekivao kada je stigao u Bešiktaš.

- Nakon duže pauze ne mogu reći da Pjanića vidim u startnih 11 u Bešiktašu. On nije pokazao svojim igrama da tu treba biti. U Bešiktašu igra jako, jako loše i to je činjenica. O Pjanićevom CV-u niko ne može da govori, ali nije na tom nivou - rekao je Kahveči, te nastavio:

- Kada je došao u klubu svaki navijač Bešiktaša je bio iznenađen zbog toga. To je bio totalno neočekivan transfer, ali mora se priznati da Pjanić nije ispunio ni blizu ono što se očekivalo. Ni slobodni udarci mu više ne idu kako treba, a svi znamo kako ih je izvodio prije - dodao je Kahveci.

Sve je izvjesnije da će se Pjanić na kraju sezone vratiti sa posudbe u katalonski klub, jer iz Bešiktaša prema pisanju turskih medija nemaju namjeru otkupiti njegov ugovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.