open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljan
Legendarni igrač Ajaxa kritikovao UEFA-u: Stao u zaštitu i večerašnjeg protivnika Sarajeva
Nekadašnji golman Ajaxa, Juventusa i Manchester Uniteda objasnio je svoj stav vrlo jednostavno
17.07.2019. u 13:42
get url
text

Legendarni holandski golman Edwin van der Sar žestoko je kritikovao UEFA-u, a glavni razlog za to je činjenica da Ajax, u kojem obavlja funkciju generalnog direktora, mora i ove godine igrati kvalifikacije za grupnu fazu Lige prvaka.

Holandski velikan je u prošloj sezoni eliminisan u polufinalu Lige prvaka, ali uprkos tome moraju iznova igrati kvalifikacije za grupnu fazu.

- Vodeći klubovi iz srednje-jakih asocijacija kao što su Ajax, Celtic ili Copenhagen ne bi smjeli zavisiti od rankinga nacionalnih saveza i njihovog koeficijenta. Ipak, oni moraju biti nagrađeni za njihove partije, kako u domaćem prvenstvu tako i u evropskim takmičenjima - kazao je Van der Sar.

Nekadašnji golman Ajaxa, Juventusa i Manchester Uniteda objasnio je svoj stav vrlo jednostavno.

- Kada morate početi takmičenje ovako rano, onda to stvara veliki pritisak kada je riječ o brojnim aspektima. Neki naši fudbaleri su s pripremama počeli već u trećoj sedmici juna, dok su neki počeli dosta kasnije zbog obaveza u međunarodnim takmičenjima kao što su Liga nacija, Afrički kup nacija ili Copa America - objasnio je nekada sjajni golman.

Van der Sar smatra kako neke stvari jednostavno nisu poštene.

- Neke stvari nisu poštene. Mi smo prošle sezone igrali polufinale Lige prvaka, osvojili smo domaće prvenstvo i Kup, i ne mogu da vjerujem da je to manje vrijedno nego biti četvrti u najjačim evropskim ligama - dodala je holandska legenda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.