open-navfaktor-logo
search
Stručni komentator
Legendarni Francuz Messija nazvao "poluautističnim patuljkom"
Nekadašnji francuski reprezentativac Christophe Dugarry privukao je pažnju svjetske javnosti neumjesnim komentarom na račun Lionela Messija.
02.07.2020. u 19:21
get url
text

Nekadašnji napadač koji je s Francuskom osvojio svjetski naslov 1998. i evropski dvije godine kasnije, a prije toga se sa Zidaneom probio u Bordeauxu te tako izborio transfere u Milan i Barcelonu, danas je stručni komentator na Radio Monte Carlu, na kojem često daje skandalozne izjave.

Ovaj put kada je komentarišući status Antoinea Griezmanna u Barceloni, kojeg je Barca prošlog ljeta platila 120 miliona eura, žestoko izvrijeđao kapitena katalonskog kluba Lionela Messija.

- Griezmann bi se morao nametnuti u Barceloni ne samo igrom nego i autoritativnim ponašanjem. Međutim, on se boji, i to koga? Patuljastog mulca koji je poluautističan! Umjesto toga, trebao bi ga našamarati - kazao je Dugrry ne štedeći najboljeg igrača svijeta.

U timu Quiquea Setiena Griezmann igrali prilično sporadičnu ulogu iako je skupo plaćen. Napadač koji je Francusku predvodio do titule prvaka svijeta ne želi napustiti Barcelonu, ne želi biti dio neke razmjene igrača, ali ne želi ni sjediti na klupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.