open-navfaktor-logo
search
Gitarist grupe Queen
Legendarni Brian May završio u bolnici zbog srčanog udara
Gitarist grupe Queen Brian May imao je srčani udar zbog blokada u tri arterije. Srećom, slavni muzičar je na vrijeme odvezen u bolnicu i stanje mu je stabilno.
25.05.2020. u 17:30
get url
text

Brian May nedavno je na svom Instagramu otkrio da se tokom rada u vrtu povrijedio, pa je zatim ispričao i kako je imao srčane probleme koji su mogli završiti njegovom smrću.

- Bio sam na magnetskoj rezonanci zbog povrede na... mom gluteusu maximusu - rekao je Brian May koji je pretpostavljao da je bol koju osjeća zbog povrede.

Ispostavilo se da mu je prikliješten živac. No, to nije bilo sve. Usred problema sa kičmom Brian May doživio je manji srčani udar.

 

May u bolnici je dobio tri stenta.

Muzičar je bio prilično iznenađen jer je mislio da je dobrog zdravlja.

- Nisam imao pojma. Elektrokardiogrami su mi bili odlični. Nije postojalo ništa što bi mi dalo do znanja u kakvim ću se problemima naći. Mogao sam umrijeti - rekao je Brian May.

Nakon operacije izašao je iz bolnice osjećajući se sjajno.

- Kad sam došao svijesti osjećao sam se kao da se ništa nije dogodilo - rekao je muzičar.

Brian May, bubnjar Roger Taylor i pjevač Adam Lambert prošlog mjeseca izdali su novu verziju pjesme “We Are The Champions” kao podršku zdravstvenim radmicima koji su na prvim linijama borbe protiv koronavirusa.

Sav prihod pjesme doniran je WHO-ovom fondu za borbu protiv COVID-19.

Queen je morao odgoditi evropsku turneju zbog pandemije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.