open-navfaktor-logo
search
Tony Adams
Legenda Arsenala: Ne možete dati titulu Liverpoolu i izbaciti tri kluba iz lige
Evropska fudbalska federacija odgodila je Evropsko prvenstvo za ljeto 2021. godine kako bi se mogla završiti nacionalna prvenstva, koja su prekinuta zbog pandemije koronavirusa.
18.03.2020. u 08:45
get url
text

Međutim, još se ne zna da li će prvenstva biti nastavljena, odnosno da li će koronavirus to dozvoliti.

Većina saveza nada se da će sa utakmicama nastaviti najkasnije do 3. maja, a da bi sve trebalo biti gotovo do kraja juna. Utakmice će se možda zbog pandemije koronavirusa morati igrati bez publike.

No, šta će se dogoditi ako se prvenstva ne završe do kraja juna? UEFA je preporučila savezima da tada prvacima proglasi one koji su bili vodeći u trenutku prekida, ali mnogi su već sada odbacili takvu mogućnost.

- To bi bila strašna nepravda. Sadašnje stanje na tabeli neće presuditi o tome ko će biti prvak - poručio je Luis Rubiales, predsjednik FS Španije.

Slično razmišlja i Tony Adams, legenda Arsenala, koji je komentarisao situaciju u engleskoj Premierligi.

- UEFA-ina odluka o odgodi EURO-a pomaže, ali moramo znati i što ako se prvenstvo ne uspije završiti. Ne možete dati titulu Liverpoolu i izbaciti tri kluba iz lige ili ubaciti u prvu ligu Leeds i West Bromwich. Ne možete, jer prvenstvo nije gotovo. Možda budemo morali igrati sezonu ispočetka - rekao je Adams.

Liverpool je trenutno prvi sa 25 bodova više od prvog pratitelja i samo dvije pobjeda ga dijele od prvog naslova prvaka Engleske nakon 30 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.