open-navfaktor-logo
search
Poveli s 3:1
LeBron i Davis doveli Lakerse na korak od 17. titule
Los Angeles Lakersi na pratu su 17. titule u historiji ove franšize nakon što su u noći sa utorka na srijedu sa 102:96 savladati Miami Heat i tako poveli 3:1 u velikom finalu.
07.10.2020. u 07:40
get url
text

LeBron James i Anthony Davis i ovoga puta bili su glavna pogonska snaga tima iz Los Angelsea. LeBron je bio najbolji na terenu sa 28 poena, 12 skokova i 8 asistencija, dok je Davis ubacio šest poena manje, ali je 40 sekundi prije kraja utakmice pogodio tricu koja je njegovom timu donije devet poena prednosti. Bilo je tada svima jasno da pobjeda ide na stranu Lakersa.

Na drugoj strani, Butler je bio nadomak triple-doublea, nedostajala mu je asistencija da zaokruži još jedno odlično izdanje. Meč je završio sa 22 poena, deset skokova i devet asistencija.

Ovo je 36. put u historiji NBA lige da jedan tim vodi 3:1 u velikom finalu. Samo jednom se desilo da tim koji je bio u prednosti na kraju nije podigao šampionski pehar. Jedina ekipa koja je uspjela da preokrene 1:3 bio je LeBronov Cleveland u sad več čuvenoj finalnoj seriji 2016. godine protiv Golden State Warriorsa.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.