open-navfaktor-logo
search
Upozorenje potrošačima
Lažni uposlenici Elektroprivrede BiH kradu od građana!
JP Elektroprivreda BiH upozorava stanovništvo na pojavu osoba koje se s ciljem pribavljanja materijalne koristi lažno predstavljaju kao uposlenici ove kompanije.
17.02.2021. u 09:33
get url
text

- Uposlenici JP Elektroprivreda BiH koji očitavaju brojila poslove obavljaju sa vidljivo istaknutom akreditacijom JP Elektroprivreda BiH. Uposlenicima angažovanim na poslovima očitanja brojila ograničeno je kretanje u objektima kupaca, odnosno, dozvoljeno je kretanje samo do mjesta na kojem je brojilo pozicionirano - navode iz EPBiH.

Dodaju da uposlenici JP Elektroprivreda BiH, članovi elektromonterskih ekipa, radove obavljaju u službenim uniformama kompanije sa vidljivo istaknutom akreditacijom i koriste službena vozila JP Elektroprivreda BiH sa jasno naznačenim nazivom kompanije. Radove obavljaju na osnovu službenog naloga za njihovo vršenje.

- JP Elektroprivreda BiH ograđuje se od postupaka pojedinaca koji lažnim predstavljanjem ulaze u objekte kupaca, vrše navodna očitanja i provjere brojila i čine krivična djela – otuđenje imovine (krađe). JP Elektroprivreda BiH poziva stanovništvo da se u slučaju suočavanja sa lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog JP Elektroprivreda BiH, obrate policiji i o tome obavijeste JP Elektroprivreda BiH - saopćili su iz EPBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.