open-navfaktor-logo
search
Završen kDZ pregled
Lažna dojava o podmetnutoj bombi u zgradi CIK-a BiH
Dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi u zgradi Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) bila je lažna, potvrdio je Feni stariji narednik Velimir Gavran, vođa tima Odjela za protrudiverzionu zaštitu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH).
02.06.2022. u 12:14
get url
text

- Jutros smo zaprimili dojavu o podmetnutoj eksplozivnoj napravi u zgradi CIK-a BiH, nakon čega su se policijski službenici Odsjeka za protudiverzionu zaštitu uputili na lice mjesta oko 10 sati, gdje su nakon razgovora s unutrašnjim osiguranjem CIK-a, pristupili protudiverzionom pregledu objekta - kazao je Gavran.

Dodao je kako su na pregledu angažirani timovi, koji su ustanovili da se radi o lažnoj dojavi.

VEZANI TEKST - Dojavljeno da je bomba i u zgradi CIK-a

Inače, jutros je 08.59 sati Operativni centar Uprave policije MUP-a KS zaprimio je telefonsku dojavu da su zgradama Vrhovnog suda FBiH i i Kantonalnog/Općinskog suda Sarajevo postavljene bombe.

O tome je, kako je Feni kazao glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, obaviješten dežurni tužilac Tužalaštva KS, a policijski službenici MUP-a KSm u saradnji sa službenicima Sudske polcije FBiH, poduzimaju mjere i radnje na kontradiverzionom pregledu (KDZ) ovih objekata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.