open-navfaktor-logo
search
Zvanična posjeta
Lavrov u BiH: Sastanak sa članovima Predsjedništva BiH i posjeta Banjoj Luci
Ruski ministar vanjskih poslova tokom boravka u BiH trebao bi se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, ministrom vanjskh poslova BiH i predsjednikom RS-a
21.09.2018. u 08:50
get url
text

Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije koji je doputovao u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovinu prema najavama, danas će u Sarajevu razgovarati sa predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Uslijedit će sastanak sa Igorom Crnadkom, ministrom vanjskih poslova BiH. Prema Crnadkovim riječima glavne teme sastanka sa ruskim kolegom biće ekonomija, mutilateralna saradnja i podrška Rusije Dejtonskom sporazumu.

Nakon sastanka planirano je da Cranadak i Lavrov potpišu Plan konsultacija između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije za period 2019/2020.

U popodnevnim satima najavljen je odlazak Lavrova za Banju Luku, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj su postavljeni temelji za izgradnju Srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Za 15.45 sati planirano je da se Lavrov sastane sa Mioradom Dodikom, predsjednikom bh. eniteta Republika Srpska, čime bi njegova posjeta BiH trebala biti okončana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.