open-navfaktor-logo
search
Još jedan uspjeh
Larisa Cerić bronzana na Grand Prixu u Den Hagu
Larisa Ceric je i na ovom planetarno bitnom takmičenju potvrdila svjetsku klasu i epitet jedne od najboljih džudo takmičarki na planeti u superteškoj kategoriji
18.11.2018. u 20:16
get url
text

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić, bronzana sa posljednjeg Svjetskog prvenstva održanog u Bakuu, napravila je još jedan odličan rezultat. Na Grand Prixu održanom u Den Hagu Cerić je osvojila treće mjesto u kategoriji preko 78 kilograma.

Larisa Cerić je i na ovom planetarno bitnom takmičenju potvrdila svjetsku klasu i epitet jedne od najboljih džudo takmičarki na planeti u superteškoj kategoriji.

Naša sportska heroina tako je nastavila na pravi način promovisati Bosnu i Hercegovinu i njen sport širom planete.

Samo u ovoj godini Larisa je pobijedila je na Grand Slamu, postala je viceprvakinja Evrope, osvojila bronzu sa Svjetskog prvenstva, bila prva na svjetskoj ranking-listi, gdje trenutno zauzima drugo mjesto, a sada je osvojila i bronzanu medalju na jako priznatom takmičenju.

Za Larisu su ovo svakako rezultati iz snova.

Mladi Petar Zadro prvog dana takmičenja u kategoriji do 66 kg zauzeo sedmo mjesto.

Treneri bh. reprezentativac na Grand Prixu u Den Hagu bili su Arijana Jaha i Željko Zadro.

- Rukovodstvo JSBIH ponosno je na rezultate nasih takmičara, a posebno na činjenicu da je džudo najtrofejni olimpijski sport u Bosni i Hercegovini - istakli su iz JSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.