open-navfaktor-logo
search
Intervju
Lana Pudar prije šest godina: Tata me doveo samo da naučim plivati, a za četiri godine sam osvojila 150 medalja
Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, posljednjih dana glavna je tema medija u Bosni i Hercegovine, ali i regionu, odnosno Evropi.
19.08.2022. u 18:31
get url
text

Sjajna 16-godišnja Mostarka osvojila je dvije medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu. Nakon bronze do koje je doplivala prije četiri dana na 100 metara delfin, Lana je u srijedu postala prvakinja Evrope na 200 metara delfin.

Fenomenalnim nastupom oduševila je sve, a na nju su posebno ponosni njeni sugrađani.

Prije šest godina Lana je bila veliki talenat sa 150 medalja na omladinskim takmičenjima.

Tada devetogodišnja Mostarka je u razgovoru za City TV ispričala priču kako je počela plivati s pet godina.

- Tata me sa pet godina upisao u školu plivanja samo kako bih naučila plivati i onda sam bila jako dobra pa su me treneri odlučili prebaciti u klub. Tu sam već četiri godine - istakla je 2016. godine Lana Pudar za City TV, te nastavila:

- Za ove četiri godine osvojila sam 150 medalja, a od toga 98 zlatnih, 33 srebrene i 19 bronzanih. To je bronza iz Piccolo kupa u Sarajevu. Bili smo zadnji u štafeti i kad sam ja uskočila, prestigli smo ih i osvojili bronzu - dodala je mlada Mostarka.

Najbolja bh. plivačica sada ide ne zasluženi odmor, tako da će propustiti Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Peruu koje se održava od 30. ausgusta do 5. septembra.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.