open-navfaktor-logo
search
Ruše stari rekord
Lampard se sprema potrošiti 130 miliona eura na golmana?
Menadžer Chelseaja Frank Lampard istrajan je u namjeri da sastavi tim na koji bi mogao računati u narednim godinama.
14.07.2020. u 10:51
get url
text

U sklopu tih nastojanja već je povukao brojne poteze, vrativši nekoliko mladih igrača s posudbi, a koji su se u ovoj sezoni potvrdili kao važni igrači za klub sam Stamford Bridgea.

Ipak, koliko god mladi fudbaleri vukli Chelseajev tim, golmansko pitanje jedno je od gorućih kada je riječ o Plavcima.

Nije nikakva tajna da je na Stamford Bridgeu malo zadovoljan s Kepom Arrizabalagom, koji je najskuplje plaćeni golman u historiji fudbala.

Chelsea je imao velika očekivanja od njega, za njega su isplatili čak 80 miliona eura odštete Athletic Bilbau, no u dvije godine u Londonu on se jednostavno nije snašao niti opravdao veliki novac koji je uložen u njegov transfer.

Prema pisanju jednog dijela engleskih medija rješenje za golmansku poziciju trebao biti slovenski čuvar mreže na golu Atletico Madrida Jan Oblak.

Sjajni Slovenac već je godinama u konstantnoj formi i jedan je od najzaslužnijih za dobre rezultate Atletica, no u novom ugovoru kojeg je potpisao prošle godine obeštećenje je sa 100 skočilo na 130 miliona eura.

Dobije li Lampard zeleno svjetlo za dovođenje Slovenca, jasno je da će srušiti rekord koji trenutno drži upravo njegov klub prema visini isplaćenog obeštećenja za jednog golmana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.