open-navfaktor-logo
search
Do kraja sezone
Lallana potpisao produženje ugovora s Liverpoolom
Vezni fudbaler Adam Lallana pristao je produžiti ugovor s Liverpoolom do kraja tekuće sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).
09.06.2020. u 18:32
get url
text

Engleski reprezentativac trebao je postati slobodan igrač 30. juna ove godine kada mu je isticao važeći ugovor sa Redsima. No, odlučio je da pristane na kratkoročni ugovor do kraja tekuće sezone.

- Zaista mi je drago što imam priliku da završim ovu sezonu. To puno znači i meni i mojoj porodici. Osjećam da sam tokom vremena u Liverpoolu uvijek nastojao da činim prave stvari za tim, menadžera i klub u svakoj odluci koju sam donosio. Mislim da se i ova uklapa u tu kategoriju. Nadam se da ćemo proslaviti nešto za pamćenje s nevjerovatnom grupom ljudi - rekao je 32-godišni Lallana za britanske medije.

Menadžer Jurgen Klopp rekao je da nije moguće pronaći riječi kojima bi se opisao doprinos Lallane od kada je preuzeo Liverpool, te da je zbog toga podržao ideju da bivšem veznom igraču Southamptona pruže "oproštaj koji toliko zaslužuje".

- Znam koliko su Lallanu u ovom trenutku tražili drugi klubovi koji ga žele za narednu sezonu. Veoma ga cijenimo zbog toga. Čak i način na koji je produžio ugovor govori vam sve što trebate znati o njemu kao osobi i njegovom karakteru. Vrhunski profesionalac i još bolja osoba - istakao je Klopp.

Liverpool je u trenutku prekida sezone u martu bio lider Premier lige sa 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja. S obzirom da je nastavak takmičenja zakazan za 17. juni “redsi“ će imati priliku da dođu do naslova šampiona Engleske nakon 30 godina.

Lallana je karijeru počeo u Southamptonu, koji ga je jednu sezonu slao na posudbu u Bournemouth. U Liverpool je stigao 2014. godine i od tada odigrao 178 takmičarskih utakmica i postigao 22 gola. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je 34 puta uz tri pogotka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.