open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Lalatović: Morali smo utakmicu riješiti ranije, Mulalić: Povrijedio nam se bitan igrač
Borac je u derbiju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Željezničar rezultatom 2:1 u Bosanskom Novom.
20.08.2022. u 19:10
get url
text

Za Banjalučane je ovo bila treća pobjeda u sezoni, a za Želju drugi poraz. Poslije šest mečeva Borac ima 10, a Željo osam bodova.

- Utakmicu smo morali da riješimo mnogo ranije. Na 2:0 imali smo dvije stopostotne šanse, što je teže promašiti nego dati. Na kraju se Željo pokazao kao jako kvalitetan tim. Ja im želim puno sreće, jer kakav je klub, kakve navijače i igrače ima, zaslužuju da igraju u kvalifikacijama za Evropu. To, naravno, želim i Borcu. Na kraju smo zasluženo pobijedili - rekao je poslije meča Nenad Lalatović, trener Borca.

Edis Mulalić smatra da je njegov tim znatno poremetila povreda veznjaka Armina Hodžića.

- Prvo smo imali problem sa sastavom, povrijedio nam se bitan igrač, mali Hodžić. Na zagrijavanju smo morali zarotirati. Igrači koji su ušli nisu na pravi način odgovorili prvo poluvrijeme. Golove smo primili iz naših grešaka. Poslije toga smo morali rizikovati, uvesti ofanziven igrače, ali razmišljati i na kartone kojem imamo jer znamo koja utakmica slijedi poslije ove.Možda smo zaslužili neriješeno, nije bilo dovoljno. Borcu čestitam na pobjedi - kazao je Mulalić.

U narednom kolu Želju čeka vječiti derbi protiv Sarajeva na Grbavici, dok će Borac u goste Leotaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.