open-navfaktor-logo
search
Burno na granici
Lakše povrijeđeno nekoliko migranata i policajaca
Migranti su večeras puno agresivniji i preko policajaca BiH gađali su kamenjem i flašama policajce Hrvatske, kazala je Sanela Dujković
24.10.2018. u 21:15
get url
text

U policijskoj intervenciji, migranti, koji su se nalazili na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pomjereni su na oko 100 metara od granice.

Intervenisala je i Hitna pomoć jer među migrantima ima i povrijeđenih. Policijski službenici su naredili da migranti uklone šatore koji su se nalazili u neposrednoj blizini mosta, tačnije granice između BiH i Hrvatske, na kojem su se cijeli dan nalazili pripadnici policije dviju zemalja. 

Policija je, kako se moglo vidjeti, privela nekoliko osoba. 

{$galerijaFotografija}

Granični prijelaz Maljevac još uvijek je blokiran, a na granici su još uvijek pripadnici hrvatske policije, koji su postavili i metalnu ogradu. 

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković izjavila je za Faktor da je povrijeđeno nekoliko migranata i policajaca u općem metežu koji se odvija na graničnom prijelazu Maljevac.

- Migranti su pokušali da pređu na drugu stranu mosta i tom prilikom bilo je naguravanja. Migranti i policajci koji su učestvovali u ovom pokušaju prolaza prema Hrvatskoj lakše su povrijeđeni. Migranti su večeras puno agresivniji i preko policajaca BiH, gađaju kamenjem i flašama policajce Hrvatske. Da bi se sve stavilo pod kontrolu i ne dođe do većih problema na graničnom prijelazu morat će se poduzeti mjere kako bi se oslobodio nesmetan prolaz na ovom graničnom prijelazu - pojasnila je Dujković.

Intervencija policije - migranti, Velika Kladuša
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.