open-navfaktor-logo
search
Kampanja u SDP-u
"Laki je malo nervozan": Mašić poručio da Delić i njemu slični nemaju šta tražiti u Sarajevu
I dok se rukovodstvo SDP-a otvoreno stavlja na stranu Nermina Nikšića, ni on lično ne sjedi skrštenih ruku i ništa ne prepušta slučaju, nego članovima SDP-a, ali i onim koji već dugo nisu u toj stranci, piše mailove pozivajući ih da glasaju za njega
23.05.2019. u 19:19
get url
text

Damir Mašić, kao vjerovatno i mnogi drugi članovi SDP-a BiH, dobio je SMS poruku kojom ga izborni štab Edina Delića poziva na promotivni skup kandidata za predsjednika stranke koji će biti održan u Sarajevu, tačnije u Međunarodnom centru za mlade na Grbavici.

Mašić je, odgovarajući na SMS poruku koju je dobio, pokušao biti duhovit, pa je napisao da je pošiljalac pogriješio broj, te da je on član SDP-a, a ne SDA.

- Pogriješili ste broj. Ja sam član SDP-a, a ne SDA. U Sarajevu Delić i njemu slični nema šta da traže jer smo kolektivno svi na pravoj strani. Dakle uz Nermina – napisao je Mašić, otvoreno se favorizirajući aktuelnog predsjednika SDP-a.

Mašić u poruci, doduše, nije otišao toliko daleko kao njegov imenjak, a Nerminov prezimenjak – Damir Nikšić – koji je prije nekoliko mjeseci na sjednici Glavnog odbora SDP-a grubo izvrijeđao kolege iz Tuzlanskog kantona, nazivajući ih ruralcima te prijeteći da će sanitetskim vozilima bit vraćeni kući, ali, ipak, jasno je naglasio da "u Sarajevu Delić i njemu slični nema šta da traže".

Ovu SMS prepisku objavio je na Facebooku Aldi Halilović, bivši predsjednik Foruma mladih SDP-a, uz konstataciju "Laki je malo nervozan... Nikšić ima protukandidata, pa ga je to potreslo."

- Šalu na stranu, volio bih kada bi mi "drug" Damir Masic objasnio kada je izbor po principu 1 član, 1 glas postao odluka političkih aparatčika. Otkud njemu, ili bilo kome drugom, pravo da donosi odluke u ime cjelokupnog članstva?! Hvala ti Damire na ovom 'torovskom' principu, ali neka hvala... Siguran sam da ima dovoljno članica i članova SDP-a koji ne žele biti ovce i svoje pravo glasa prepustiti tebi i sličnima... Da li će svoj glas dati Edinu, Nerminu ili Sveti, nije tvoja odluka...- napisao je Halilović na Facebooku, a neki komentatori su napisali da su se "zbog ovih oko Nikšića okrenuli Deliću".

I dok se rukovodstvo SDP-a otvoreno stavlja na stranu Nermina Nikšića, ni on lično ne sjedi skrštenih ruku i ništa ne prepušta slučaju, nego članovima SDP-a, ali i onim koji već dugo nisu u toj stranci, piše mailove pozivajući ih da glasaju za njega. Jedan takav mail dobila je i bivša članica SDP-a koja je napisala da nije član od  2016. godine.

Emailovi sličnog sadržaja došli su i nekim drugim bivšim članovima koji su se u proteklim mjesecima zvanično ispisali iz SDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.