open-navfaktor-logo
search
NBA play-off
Lakersi izjednačili protiv Portlanda, LeBron za poen efikasniji od Nurkića
Los Angeles Lakersi izjednačili su rezultat na 1:1 u prvom krugu play-off serije nakon što su u noći sa četvrtka savladali Portland Trail Blazerse sa 111:88.
21.08.2020. u 07:10
get url
text

Baš kao i prvi susret (100:93) i ovaj meč je okončan s manje od 200 poena, a Jezeraše je do pobjede vodio Anthony Davies sa 31 poenom i 11 skokova.

O blijedom izdanju ekipe naše Jusufa Nurkića u sinoćnjem meču možda najbolje govori učinak Damiena Lillarda. Prva zvijezda tima iz Rip Cityja ubacila je "samo" 18 poena, što je dosta slabije u odnosu na njegove posljednje partije.

Na to je dijeli utjecala i povreda prsta na lijevoj ruci, no Lillard je nakon utakmice najavio da će biti spreman za treći susret dva tima.

Ni košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine nije bio na nivou svojih prethodnih izdanja. Nurkić je utakmicu završio sa devet poena, osam skokova i dvije asistencije. 

Nešto boljim učinkom o Nurkića može se "pohvaliti" LeBron James, koji je sa deset poena bio tek na diobi četvrtoj mjesta, kada je riječ o najefikasnijim igračima svog tima.

Treća utakmica između Lakersa i Portlanda na rasporedu je u 23. augusta u 2.30 sati to centralnoevropskom vremenu.

Sve poene Jusufa Nurkića pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.