open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Lagumdžija nakon isključenja iz SDP-a: Izbrisan sam prijekim sudom bez suđenja
Prijekim sudom bez suđenja na krilima spinova današnje vođice SDP-a su me izbrisali sa svog spiska. Kako moje znanje, tako ni ono u što vjerujem, kao ni socijaldemokratu i ljevičara iz mene NE MOGU izbrisati, poručio je Lagumdžija
Amela Sijerčić
18.05.2019. u 16:47
get url
text

Nakon što je odlukom Glavnog odbora SDP-a iz stranke danas isključeno osam članova, Zlatko Lagumdžija, koji je jedan od njih, oglasio se na svojoj Facebook stranici.

- Hvala ljudima, članovima i simpatizerima na podršci.  Žao mi je SDP-a, kao i dobrih ljudi sa kojima sam tolike godine proveo u zajedničkom radu, borbi i stvaranju. U pobjedama i porazima. Sa njima ću biti i ubuduće.

Prijekim sudom bez suđenja na krilima spinova današnje vođice SDP-a su me izbrisali sa svog spiska. Kako moje znanje, tako ni ono u što vjerujem, kao ni socijaldemokratu i ljevičara iz mene NE MOGU izbrisati.

Socijalna pravda i demokratija, država i društvo zajedničkih vrijednosti će ostati putevi po kojima ću koračati sa časnim ljudima. Takvih danas ima mnogo i u SDP-u i u Bosni i Hercegovini.

Vjerujem da je pred nama vrijeme kada će nas biti sve više - zajedno. Sretno! - navodi se u Facebook objavi.

Osim Lagumdžije, iz SDP-a isključeni su i Miro Lazović, Ivo Komšić, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić, Zoran Mikulić te Rusmir Mesihović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.