"Neću vam govoriti imena, kada mi neko jednom zakuca i bude tražio imena, reći ću. Imam dokaze koji će biti predočeni ako budu nekome trebali. Imate ljude u vrhu SDP-a koji su na vezama sa stranim obavještajnim službama iz susjedstva", kazao je danas u programu N1 Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik SDP-a i jedan od osnivača SPD-a.

- Najvažnije je da sam naučio da do kraja života budem jedno te isto - student, da učim. Ja nisam osnivač SPD-a, ja sam jedan od osnivača - kazao je Lagumdžija i dodao:

"Imali smo sjednicu povodom predsjedavanja našeg Ive Komšića. Ja se brinem za to da probamo okupiti sve što vrijedi u ovoj zemlji, da imamo društvo zajedničkih vrijednosti. Svjesni smo da su naše svađe smiješno male u odnosu na probleme koje ova zemlja ima. Odgovornost najveću snosi onaj ko sjedi na vrhu piramide. Ja sam rekao da svi trebamo otići prije izbora ukoliko nešto ne napravimo i ja sam otišao".

Da li ste u komunikaciji sa Nerminom Nikšićem?

- Ne, ne nosim nikakvu komunikaciju, mislim da je on upropastio SDP i on je jedno od mojih najvećih razočarenja, u tehnokratskom smislu se potpuno izgubio - kazao je Lagumdžija.

Šta je najlošije u SDP-u trenutno?

- Mislim da je SDP izgubio multietnički karakter. Potpuna deintelektualizacija kadra SDP-a, prije sedam godina naš ekonomski program je izlagao predsjednik Akademije nauka, Božo Matić. Prošle godine je izlagao jedan nedovršeni student  -  smatra Lagumdžija.

Dodao je da trenutno u SDP-u postoje ljudi koji su na direktnim vezama sa obavještajnim službama iz susjedstva.

- Čovjek mi je jedan skrenuo na to pažnju, kaže "Znaš kako zovu šifrovanog agenta u SDP-u? M-3". Imaju neka trojica kažu koji direktno tamo rade za njih, da šalu pretvorimo u zbilju. Da, dobro ste me čuli. Neću vam govoriti imena, kada mi neko jednom zakuca i bude tražio imena, reći ću. Imam dokaze koji će biti predočeni ako budu nekome trebali. Imate ljude u vrhu SDP-a koji su na vezama sa stranim obavještajnim službama iz susjedstva - rekao je Lagumdžija.