open-navfaktor-logo
search
Kapiten Herthe
Labbadia hvali Ibiševića: Bivši Zmaj produžuje vjernost Staroj dami?
Iskusni bosanskohercegovački napadač Vedad Ibišević u 26 ovosezonskih nastupa za Herthu postigao je osam golova i upisao četiri asistencije.
25.06.2020. u 11:49
get url
text

Proteklih mjeseci dosta njemačkih medija pisalo je kako je bivši repezentativac Bosne i Hercegovine neće ostati u Berlinu, te da će karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Ipak, kapiten berlinske Stare dame dolaskom Brune Labbadije dobio je značajniju ulogu na terenu, što i nije bio slučaj u vrijeme dok je na klupi tima iz njemačke prijestolnice sjedio Jurgen Klinsmann. Ukazao povjerenje Vedator je iskoristio na najbolji mogući način, te se tako odužio stručnjaku s kojim je sarađivao u vrijeme dok je nosio dres Stuttgarta.

Labbadia kaže kako je pitanje sudbine budućnosti Vedada Ibiševića i Petera Pekarika "još u zraku". No, ako je suditi prema njegovim riječima, očito će biti zagovornik ideje da iskusni dvojac dobije nove ugovore.

- O tome se još diskutuje. Obojica su odigrali važne uloge u fazi koja je iza nas. Peter je imao "hladan start", dok je Vedo bio lider koji nam je bio potreban - rekao je strateg Herthe u izjavi za Kicker.

Trener berlinskog kluba uvjeren je da Ibišević još godinu ili dvije može igrati na najvišem nivou.

- Definitivno, on je to pokazao. Posljednjih godina nikada nije bio povrijeđen. Kada ima podršku, onda je dobar, a nećemo ni zaboraviti stvar koju radi najbolje, a to je postizanje golova - naglasio je Labbadia.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.