open-navfaktor-logo
search
Novi trener Herthe
Labbadia dobro poznaje Ibiševića, otkrio šta planira s bivšim Zmajem
Nastavak sezone u njemačkoj Bundesligi mogao bi se desiti 9. ili 16. maja, a u završni dio sezone berlinska Hertha će krenuti s novim trenerom.
17.04.2020. u 12:20
get url
text

Prije nekoliko dana na mjestu šefa stručnog štaba Bruno Labbadia zvanično je naslijedio Jurgena Klinsmanna.

U Njemačkoj, kao i u državama širom svijeta, pandemija koronavirusa diktira mnogo toga. Zbog bi se utakmice mogle igrati pred praznim tribinama.

- Ako bih imao priliku igrati pred punim tribinama od 1. septembra, onda bih bih se radije odrekao zimske pauze - kazao je Labbadia.

Novi trener Stare dame iz njemačke prijestolnice tvrdi kako se neće odreći iskusnijih igrača poput Samolona Kaloua (34) i Vedada Ibiševića (35).

- Kod mene niko neće biti sklonjen u stranu, osim ako nisu ukrali zlatne kašike. Znam da trebam svakog igrača. Ako očekujem i tražim respekt, onda moram početi od sebe. Ibišević i Kalou su veoma zaslužni igrači - kazao je Labbadia.

S druge strane Ibišević je već imao priliku sarađivati sa novim trnerom, i to u vrijeme dok je igrao za Stuttgarta.

- On je disciplinovan i vrijedan trener koji ima jasnu viziju kako nešto želi napraviti i ostvariti. Ko ga poznaje zna da traži mnogo, na to se mora biti mentalno pripremljen. Mene je učinio bolji, razumio je kao napadača - kazao je nedavno Ibišević o novom treneru ali i starom poznaniku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.