open-navfaktor-logo
search
Lakša povreda
Kylian Mbappe upitan za utakmicu protiv Zmajeva?
Napadač Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe stigao je do jubilarnog 100. gola u francuskoj Ligue 1 u pobjedi svog tima nad Lyonom (4:2).
22.03.2021. u 09:48
get url
text

Nakon što je mrežu domaćina zatresao u 15. i 52. minuti reprezentativac Francuske teren je napustio 20 minuta prije kraja susreta, a priliku je umjesto njega dobio je oporavljeni Neymar.

Poslije jedne od šansi koju mu je uspio odbraniti Anthony Lopes Mbappe je nezgodno pao, te je odmah signalizirao klupi kako želi izmjenu, no s obzirom na to da je na nogama napustio travnjak očito se ne radi o ozbiljnoj povredi.

- Kylian je zamijenjen iz predostrožnosti. Dobio je jedan udarac, uzvrnuo je skočni zglob u prvom poluvremenu - kazao je trener PSG-a Mauricio Pochettino nakon utakmice.

Goal.com piše kako je nemoguće utvrditi ozbiljnost Mbappeove povrede dok se ne obave detaljni pregledi, no s obzirom na to da je nakon izmjene ostao na klupi, pretpostavlja se da se ne radi o teškoj povredi.

Kako navodi isti izvor, Mbappe će sasvim sigurno biti pod znakom pitanja za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine, Kazahstana i Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.