open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno
(K)VAR: Zbog greške tehnologije ispali iz engleske elite i ostali bez 200 miliona funti
Fudbaleri Aston Ville u "ludom" raspletu jučer su osigurali opstanak u elitnom razredu engleskog fudbala.
27.07.2020. u 23:51
get url
text

Timu iz Birminghama poklopilo se dosta toga. Nakon što su uzeli bod kod West Hama, Watford je izgubio kod Arsenala, a Bournemouthu nije bila dovoljna ni gostujuća pobjeda 3:1 kod Evertona.

Tako su elitu napustili Watford i Bournemouth, uz ranije otpisani Norwich, dok se Villa izvukla u posljednji tren i samim sudjelovanjem u najbogatijoj ligi svijeta zaradit će najmanje 200 miliona funti (nešto više od 400 miliona KM).

U Bournemouthu sada mogu žaliti zbog onoga što se dogodilo 17. juna, u prvom kolu restarta sezone, kada je VAR napravio nevjerovatnu grešku na utakmici 28. kola između Aston Ville i Sheffield Uniteda (0:0).

U 42. minuti nakon slobodnog udarca Sheffielda golman domaće ekipe Orjan Nyland je s loptom ušao u gol, podsjeća Index. Gosti su već počeli slaviti vodstvo, a onda šok! Sudija Michael Oliver je pokazao da se igra nastavlja. Gostujućim fudbalerima je pokazivao na svoj sat za gol-tehnologiju koji nije registrovala prelazak lopte iza linije iako se na TV-u jasno vidjelo da je u golu Aston Ville završila cijela lopta...

Sporni trenutak možete pogledati OVDJE

Firma Hawk-Eye je nakon utakmice uputila izvinjenje gostima zbog tehničkog propusta, iako je u konačnici zbog tog propusta najveću cijenu platio klub našeg golmana Asmira Begovića.

S porazom u tom meču Villa bi sezonu završila s 34 boda, koliko bi imao i Bournemouth, ali s lošijom gol-razlikom. Tako bi Aston Villa bila plasirana kao 18, a ne 17. na tabeli, što bi značilo ispadanje iz lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.