Najveća potražnja je za kalibrom 7,62 puta 39 mm, a potom 12,7 mm. Premijer Novalić čestitao je kompaniji i menadžmentu "Igmana" na uspjehu, navodeći da je 70 godina zaista dug životni vijek.

- Sve je to pitanje menadžmenta i liderstva. Direktor izvrsno vodi ovu kompaniju i to se vidi, što nije slučaj sa svim kompanijama u namjenskoj industriji - kazao je Novalić.

Oružje kao borbeno sredstvo mora biti od značaja tako da će Vlada Federacije BiH nastaviti podržavati kompaniju „Igman“, rečeno je.

- Na osnovu 15 godina saradnje sa 'Igmanom ' mogu reći da se ova kompanija veoma dobro razvila u pogledu proizvodnje i u pogledu marketinga. Premijer Novalić je spomenuo investicije, da se puno investira u resurse i ljude i mi to kao klijenti primjećujemo. 'Igman' ima neprevaziđenu sposobnost da odgovori na striktne zahtjeve koje Sjedinjene Američke Države postavljaju u smislu proizvoda - rekao je vlasnik Global Ordnance LLC Sarasota Marc Morales.

Odličnu saradnju pohvalio je i vlasnik vojne kompanije "MF 300" Tarik Ezzat, kao i vlasnik firme EMCO Emilian Gebrev.

- Nema druge fabrike u svijetu koja tako kvalitetno radi svoj posao. Uspjeh kompanije je što uposlenici rade kao 'švicarski sat'. Smjena generacija i napredak tehnologija su na veoma dobar način integrisani u obavljanje ove djelatnosti - kazao je Gebrev.

Na kraju panela direktor "Igmana" Muratbegović poručio je da će uspolenici nastaviti raditi na podizanju kvaliteta jer se moraju pratiti svjetski trendovi, a stigli su i zahtjevi da se radi oružje većeg kalibra. Nakon panela program obilježavanja nastavlja se održavanjem svečane akademije na kojoj će biti potpisani višemilionski ugovori s poslovnim partnerima iz Egipta i Švicarske.