open-navfaktor-logo
search
Dramatično na Kosovu
Kurti pozvao Srbe da ne nasjedaju na medijske izvještaje, Brnabić traži da ga NATO "zauzda"
Premijer Kosova Albin Kurti saopćio je da je današnja policijska akcija završena i pozvao je građane općine Sjeverna Mitrovica da ne nasjedaju na izvještavanje nekih medija u Srbiji koji štite kriminal, korupciju i šverc i žele da ih politizuju i etnizuju. 
13.10.2021. u 12:40
get url
text

Kurti je na Facebooku napisao da je policijska akcija sprovedena protiv krijumčarenja robe u Prištini, Peći i Mitrovici, i južno i sjeverno. Kazao je da su ovim policijskim radnjama prethodile intenzivne istrage uz naredbe i koordinaciju sa nadležnim tužilaštvima i sudovima.

- Zaplijenjena je i druga roba i dokazi koji također predstavljaju materijalne dokaze. Kriminal i kriminalne grupe neće se tolerisati i protiv njih će se voditi borba. Borit ćemo se i spriječiti šverc - napisao je Kurti, dodavši:

- Današnja policijska akcija je završena. Pozivam građane u sjevernoj općini Mitrovica da ne nasjedaju na neke medije u Srbiji koji štite kriminal, korupciju i šverc i žele da ih politizuju i etnizuju.

Građani Sjeverne Mitrovice, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, suprotstavili su se akciji policije puštanjem sirena iz vozila, izlaskom na ulice i bacanjem tvrdih predmeta na policiju, koja je uzvratila suzavcem.

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas povodom upada jedinica Rosu na sjever Kosova međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR da hitno reaguju.

VEZANI TEKST - Suzavac i šok bombe u Sjevernoj Mitrovici: Policija upala u apoteku, uslijedio sukob s građanima

Pozvala ih je da "zauzdaju" kosovskog premijera Albina Kuritija i ocijenila da je situacija više nego dramatična.

- Ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština - istakla je Brnabić u pisanoj izjavi koju je dostavila Vlada Srbije.

Povodom ulaska Rosu na sjever Kosova i primjene šok bombi i suzavca istakla je da je takvo ponašanje prevršilo svaku mjeru "i dovodi nas na ivicu haosa".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.