open-navfaktor-logo
search
Vanredna sjednica
Kurević: Što se mene tiče, Skupština FK Sloboda u najskorije vrijeme
UG Prijatelji Sloboda već je zatražilo održavanje vanredno zasjedanje Skupštine, a isto su učinili veterani i uposlenici tuzlanskog premijerligaša
05.09.2019. u 14:03
get url
text

Turbulentno je u FK Sloboda u posljednje vrijeme. Menadžment kluba suočava se s brojnim problemima, a kamen spoticanja su finansije. Novca nema, igračima kasne plaće.

Sve glasnije se priča o vanrednom održavanju sjednice klupske Skupštine. Predsjednik Kozlić i njegovi saradnici trebali bi delagatima položiti račune, podnijeti izvještaj. Otkriti ko se igrao s renomeom kluba, koji je ionako dosta poljuljan, kada je dovodio igrače u ljetnom prijelaznom roku. Tušanj je izgledao kao autobuska stanica.

UG Prijatelji Sloboda već je zatražio održavanje vanredno zasjedanje Skupštine, a isto su učinili veterani i uposlenici tuzlanskog premijerligaša. Zahtjev je stigao i do predsjednika najvišeg klupskog tijela Kemala Kurevića, koji također snosi dio odgovornosti za stanje u i oko Slobode.

- Ja sam obaviješten, zahtjev je stigao, ali nisam još stigao pogledati o čemu je riječ. Kada pogledam, sigurno ću i odgovoriti. Skupština će biti održana - rekao je Kurević za Faktor.

On dodaje da su u Slobodi svakako planirali zasjedanje, kako bi novi menadžment obavijestio delegate o stanju u klubu. Datum održavanja Skupštine nije mogao precizirati.

- Planirali smo njeno održavanje. Da Uprava iznese rezultate, da javnost bude upoznata. Što se mene tiče, sjednica će biti u najskorije vrijeme - konstatovao je predsjednik Skupštine Crveno-crnih Kemal Kurević.

Delegati u Skupštini zadnji put su se sastali 29. marta ove godine. Tada je izabran Upravni odbor kluba na čelu sa Seadom Kozliće, a rečeno da će nova sjednica biti sazvana ubrzo. Ostavljena je mogućnost da novi ljudi "pojačaju" Upravni odbor. Međutim, od tada se nije dogodilo skoro ništa, ili još jednostavnije - ništa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.