open-navfaktor-logo
search
Kamerni teatar 55
Kultna predstava "Umri muški" slavi 30. rođendan, u petak 450. izvođenje
Na sceni Kamernog teatra 55, u petak 14. februara, kultna predstava "Umri muški" proslavit će 30. rođendan i veliki jubilej- 450. izvođenje.
12.02.2020. u 12:38
get url
text

Premijerno, predstava je kao diplomska predstava Tatjane Šojić, izvedena na isti datum 1990., i na krilima publike, uz marketing "od uha do uha", živi već tri decenije. Ulaznice pred svako izvođenje, rasprodaju se u roku od 24 sata.

- Trideset godina igramo ovu predstavu i trideset godina pred punom salom. Beskrajno sam sretna zbog toga. I treba da budem, jer trebamo biti sretni kada traje nešto što toliko dugo njegujete. Radili smo ovu predstavu puni znatiželje, ljubavi, strasti, strahopoštovanja prema profesiji. Ponosna sam i presretna što imam partnere kojim beskrajno vjerujem- kazala je Šojić na današnjoj pres- konferenciji.

{$galerijaFotografija}

U predstavi, uz Tatjanu igraju Senad Bašić i Admir Glamočak.

- Kada smo htjeli da odgovorimo sami sebi u čemu je tajna ovako dugog života jedne predstave, shvatili smo da je nema. Ovo je vedra, duhovita, neprentenciozna predstava koju mi upravo tako i igramo. Uvijek iznova puni i znatiželje i poštovanja pri susretu sa publikom, puni zahvalnosti i povjerenja u partnere na sceni, a više od svega- zaljubljeni u radost igre. Eto tajne- naglasio je Glamočak.

Bašić je istakao da je i predstava smješnija kako su oni stariji.

- Uvijek dođemo pozitivni i raspoloženi da odigramo ovu predstavu, i to je valjda taj začin dugovječnosti- naglasio je.

Naredne godine, kako je naglasio direktor Kamernog teatra 55, Emir Hadžihafizbegović, predstava ide na turneju po regionu.

IMG_20200212_110030.jpg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.