Osnovni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Alenu Kukiću (36) iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, a u okviru predmeta ubistva Davida Dragičevića.  

- Mjera pritvora je zatražena zbog postojanja osnovane sumnje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke - saopćeno je iz banjalučkog Tužilaštva. 

Prema nezvaničnim informacijama, Kukića tužilaštvo tereti da je manipulisao snimcima sa objekta „MK“, a koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janje. Sumnja se da je imao pristup računaru u koji su pohranjivani materijali i video zapisi, te da je neke od njih obrisao.

Kukić i njegov advokat tokom saslušanja odbacili su ove navode i tvrde da je snimke skidao na zahtjev policijskih inspektora.

Banjalučki novinar Slobodan Vasković na svom blogu tvrdi da je uhapšeni u bliskoj vezi sa Đorđem Rađenom, vlasnikom kuće za čiju navodnu pljačku su iz MUP-a RS-a optužili pokojnog Davida.