open-navfaktor-logo
search
Naši ljudi u Njemačkoj
KUD "Čardak" obilježilo rođendan: Zastave BiH vihorile se širom Baden-Württemberga
Zastave BiH protekle subote ponosno su se vihorile širom Baden-Württemberga. Naime, u Schwäbisch Gmündu BiH KUD "Čardak" obilježavao je svoj rođendan.
09.03.2020. u 16:01
get url
text

Svečani defile u kojem je učestvovalo više od stotinu osoba koje su nosile bh. zastave, izazvao je posebno lijep osjećaj prisutnih, a kompletan prizor kod mnogih je izazvao suze radosnice.

Uz tonove čuvene bh. pjesme "Zemljo moja" nizale su se kolone učesnika koji su zračili pozitvnom energijom i ljepotom u tradicionalnim nošnjama naroda BiH.

U prepunoj sali, uz prisustvo i gradonačelnika Schwäbisch Gmünd, sa kojim je generalni konzul BiH Began Muhić imao srdačan susret, prisutni su uživali u bogatom kulturno-scenskom nastupu kako domaćina, tako i brojnih gostujućih kulturno-umjetničkih društava iz BiH.

{$galerijaFotografija}

Ovo je bila prilika da Enveri Jusić, predsjednici KUD "Čardak", Muhić uruči priznanje kao znak KUD-u "Čardak" kao znak zahvalnosti za uspješnu saradnju i poseban doprinos u njegovanju kulturne baštine BiH i jačanju saradnje građana BiH i Savezne Republike Njemačke.

Devedesetak kilometara dalje, u Ulmu Sportsko društvo i Udruženje borilačkih vještina Zam-Zam, na čijem čelu se nalazi uspiješan BiH sportski radnik Zahir Tahunić, kroz sportska takmičenja proslavili su 15 godina trofejnog rada.

Brojni učesnici, ogrnuti i ukrašeni zastavama jedine nam BiH, hrabro su se borili u kategorijama njemačkog i evropskog prvaka u kickboxingu.

Muhić je lično bodrio i na kraju čestitao bh. sportistima kao i najzaslužnijem pojedincu Zahiru Tahuniću za ovu veliku sportsku smotru, ali i za način dostojanstvenog predstavljanja BiH.

KUD Čardak 09.03.2020.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.