Saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.

- Osjećamo obavezu da iznesemo tačne informacije o tome šta se zaista dogodilo.

Kao što je ranije bilo i najavljeno organizatoru turnira u dvorani Borik, medalje i pehari uredno su dostavljeni u petak, u deset ujutro. Dakle, dva dana prije nego što su trebali biti dodijeljeni. Postoji i dokumentacija koja to potvrđuje, kao i dokaz da je sve uručeno na adresu Milanu Džajiću, predsjedniku KK Akademija BMP Borac.

Zbog čega gospodin Džajić i odgovorni u KK Borac nisu medalje i pehare stavili na raspolaganje službenom licu KSBiH koje je bilo zaduženo da iste uruči ekipama na kraju završnog turnira za juniore, za nas je misterija.

VEZANI TEKST - KK Borac žestoko opleo po KSBiH: Sram vas bilo, ukrali ste od 45 života uspomene i emocije

U svim ostalim mjestima u kojima su proteklog vikenda organizovani turniri za mlađe kategorije - Tuzli, Jablanici i Brčkom - sve je prošlo u najboljem mogućem redu i delegat KSBiH je na kraju takmičenja uručio medalje i pehare.

Prethodno su organizatorima turnira također dostavljeni, s tim da su u Tuzli, Brčkom i Jablanici, za razliku od KK Borac, medalje i pehare stavili na raspolaganje službenom licu KSBiH kako bi uopće mogli biti dodijeljeni najboljim ekipama.

Teško se oteti dojmu da se ovdje radi o izrežiranoj situaciji, koja za cilj ima bacanje ljage na rad KSBiH, jer upravo u takvom maniru je napisano saopćenje KK Borac.

Ironija je da upravo pomenuti klub snosi odgovornost za nedodjeljivanje medalja i pehara, jer je iste na vrijeme dobio, a nije postupio kako je trebalo, pritom još druge optužio i iskoristio priliku za obračun sa KSBiH.

U prilogu su otpremnica i prijemni list koji potvrđuje da su medalje i pehari uredno dostavljeni KK Akademija BMP Borac, odnosno Milanu Džajiću - saopćeno je iz KSBiH.