open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
KSBiH danas bira: Ovu su kandidati za nasljednika Vedrana Bosnića
Vedran Bosnić po svemu seudeći neće ostati selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.
17.06.2022. u 08:56
get url
text

On je 8. juna podnio ostavku, Upravni odbor KSBiH jučer je održao sjednici i najavio kako će ga pokušati ubijediti da se predomisli, ali od toga očito nema ništa.

Iz Saveza su još jučer najavili da će ekspresno reagovati i potražiti zamjenu ukoliko im se Bosnić ne javi do ponoći.

S obzirom na to da na zvaničnoj stranici KSBiH sinoć, odnosno jutros nije potvrđeno da su uspjeli stupiti u kontakt sa selektorom u ostavci, to znači da je on bivši i da će danas biti imenovan njegov nasljednik.

Kako piše BHbasket, dvojica su kandidata za novog selektora BiH, a to su Adis Bećiragić i Milan Tomić. Isti izvor navodi kako bi na klupu Zmajeva mogao i  Emir Mutapčić, proslavljeni reprezentativac Jugoslavije i BiH, koji je već radio u reprezentaciji BiH sa rahmetli Sabitom Hadžićem.

Bećiragić je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, a u dresu našeg tima igrao je od 1993. do 1999. godine. Tokom trenerske karijere radio je kao trener u Turskoj, Kosovu, Albaniji, a bio je selektor Iraka.

Tomić je kao igrač najveći trag ostavio u grčkom Olympiacosu, a u ovom klubU radio je i kao trener. Također, jedno vrijeme je sjedio i na klupi beogradske Crvene zvezde.

KSBiH će konačnu odluku o selektoru Zmajeva donijeti danas.

Predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naša reprezentacija igra početkom narednog mjeseca. Za 1. juli je zakazano gostovanje Češkoj, a tri dana kasnije u Skenderiji ćemo ugostiti Bugarsku. Prvobitno je planirano da se Zmajevi okupe 23. juna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.