- 550.000 KM koje je bilo planirano za ovu stavku je prebačeno na stavku stambeni razvoj. U toku ove godine osmislit će se novi način stambenog razvoja i pitanja mladih. Smatram da ovo do sada nije bilo dobro i učinkovito, jedino u smislu dobijanja glasova. Bit će razmatrano na drugačiji način subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih – kazao je Kapidžić odgovarajući na pitanja zastupnika na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, prethodnih nekoliko godina mladi sa područja Kantona Sarajevo koji su prvi put kupili nekretninu i na taj način riješili stambeno pitanje, putem javnog poziva, ukoliko su ispunjavali uslove tog javnog poziva, dobili su po 10.000 KM kao vid pomoći i subvencije kupovine stana ili kuće.

Anis Krivić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kazao je da se ove godine nastavlja sa subvencioniranjem vrtića za djecu sa lista čekanja za upis u vrtiće Javne ustanove Djeca Sarajeva.

- Nastavlja se sa subvencioniranjem vrtića, s tim da je JU Djeca Sarajeva bogatija za još jedan objekat i to će utjecati na listu čekanja – pojasnio je Krivić, dodajući da se neće vršiti subvencija za vrijeme trajanja obustave rada zbog pandemije koronavirusa.