open-navfaktor-logo
search
Ministri potvrdili
KS će od ove godine na drugačiji način pomagati mladima da riješe stambeno pitanje, vrtići će se subvencionirati
Ove godine neće biti raspisan javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo, kazao je Faruk Kapidžić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.
18.05.2020. u 12:18
get url
text

- 550.000 KM koje je bilo planirano za ovu stavku je prebačeno na stavku stambeni razvoj. U toku ove godine osmislit će se novi način stambenog razvoja i pitanja mladih. Smatram da ovo do sada nije bilo dobro i učinkovito, jedino u smislu dobijanja glasova. Bit će razmatrano na drugačiji način subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih – kazao je Kapidžić odgovarajući na pitanja zastupnika na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, prethodnih nekoliko godina mladi sa područja Kantona Sarajevo koji su prvi put kupili nekretninu i na taj način riješili stambeno pitanje, putem javnog poziva, ukoliko su ispunjavali uslove tog javnog poziva, dobili su po 10.000 KM kao vid pomoći i subvencije kupovine stana ili kuće.

Anis Krivić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kazao je da se ove godine nastavlja sa subvencioniranjem vrtića za djecu sa lista čekanja za upis u vrtiće Javne ustanove Djeca Sarajeva.

- Nastavlja se sa subvencioniranjem vrtića, s tim da je JU Djeca Sarajeva bogatija za još jedan objekat i to će utjecati na listu čekanja – pojasnio je Krivić, dodajući da se neće vršiti subvencija za vrijeme trajanja obustave rada zbog pandemije koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.