open-navfaktor-logo
search
Probijen rok
Krupalija: Otvaranje podzemne garaže na Bjelašnici na proljeće
U toku je asfaltiranje unutrašnjosti garaže. Ostalo je još da se provede struja i ugradnja elementa protivpožarne zaštite. To ćemo završiti na proljeće i tada će biti zvanično otvorena, iako se vozila mogu parkirati u jednom dijelu garaže, kazao je Krupalija
20.01.2020. u 07:49
get url
text
Bjelašnica - garaža

U krugu devet apartmana na Bjelašnici u blizini hotela Maršal i skijališta, izgrađena je podzemna garaža sa 92 parking mjesta, ali još nije zvanično otvorena.

Zašto podzemna garaža nije otvorena, iako je to najavljeno za početak skijaške sezone koja je otvorena 15. decembra 2019. godine, pojasnio je pomoćnik načelnika Trnova za urbanizam Osman Krupalija.

{$galerijaFotografija}

- U toku je asfaltiranje unutrašnjosti garaže. Ostalo je još da se provede struja i ugradnja elementa protivpožarne zaštite. To ćemo završiti na proljeće i tada će biti zvanično otvorena, iako se vozila mogu parkirati u jednom dijelu garaže – pojasnio je Krupalija.

Kada se garaža zvanično otvori, upravljanje podzemnom garažom preuzet će Javno komunalno preduzeće Trnovo. Koliko će iznositi cijena parkiranja, još nije određeno, dodao je Krupalija.

- Općina i Kanton potpisali su sporazum o finansiranju izgradnje garaže, koja će biti savremena cjelina i koja neće narušavati planinski ambijent. Na njenom vrhu će se nalaziti trg, i to na 3.000 kvadrata, koji će Općina koristiti za sajmove i promociju turizma, općinske manifestacije i kulturne događaje - rekao je načelnik Trnova Ibro Berilo.

Prema njegovim riječima, gradnja će koštati 2,5 miliona maraka, a vlasništvo će biti uknjiženo na Kanton Sarajevo i Općinu Trnovo.

Bjelašnica, podzemna garaža 17.01.2020
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.