open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Krunić za Faktor: Zrinjski i Široki nisu na nivou iz prethodnih godina
Mi smo povratnici u PLBiH, tako da posljednjih godina nismo igrali značajnu ulogu u bh. fudbalu. Nije realno da tako brzo napravimo konkurentan tim za vrh, rekao je trener Borca
04.11.2019. u 20:10
get url
text

Fudbaleri Borca u meču 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu savladali su Radnik s 2:0. Ovaj susret podigao je mnogo prašine jer su gostujući igrači htjeli napustiti travnjak stadiona u Banjoj Luci nakon što je Aleksandar Njegomirović desetak minuta prije kraja pokazao na bijelu tačku.

Najstrožiju kaznu u konačnih 2:0 pretvorio je kapiten Borca Stojan Vranješ.

Susrete 15. kola prokomentarisao je upravo trener Borca i nekadašnji reprezentativac naše zemlje Branislav Krunić.

Borac - Radnik 2:0
- Mi od početka prvenstva tražimo igru i najbolji sastav, a za to nam je bilo potrebno vremena. Na početku sezone smo imali rezultat, ali nismo imali igru. Onda smo imali igru, no nismo imali rezultata. Sada je nam je napokon poklopilo oboje, a to je svakako splet više okolnosti. Jedna od njih je i činjenica da smo četiri od posljednjih pet utakmica igrali kod kuće. Susret sa Zvijezdom 09 je možda bio odlučujući za naše samopouzdanje, što nam je bilo i potrebno jer mislim da smo sada zdrav i pravi kolektiv koji se može nositi sa svima. Ne mogu, a da ne kažem da Radnik posljednjih godina dobro radi, da imaju kontinuitet i dobro izbalansiran tim. Naravno, bez dobrog trenera i kvalitetnog rukovodstva ne bi to baš izgledalo tako. Što se tiče utakmice, mi smo prvo poluvrijeme vladali situacijom, ali je nakon našeg vodećeg gola Radnik krenuo silovitije, da bismo mi pred kraj riješili utakmicu. Tako je Radnikovom sjajnom nizu došao kraj, baš kao što će i našoj seriji doći kraj, no mi ćemo nastojati da ona traje što duže.

Sarajevo - Široki Brijeg 3:0
- Pobjeda Sarajeva je uvjerljiva i zaslužena. Na vrijeme im se sve otvorilo, a iako ove sezone pokazuju određene turbulencije, i dalje su najbolja ekipa i vidi se da znaju da igraju. Široki Brijeg baš i nije na nivou prijašnjih sezona. Ekipa je najmanje pokazala od timova koji pretenduju na gornji dio tabele, a možda i te promjene trenera nisu godile ekipi.

Tuzla City - Mladost 1:0
- Tuzla City se dosta mučio da dođe do pobjede, ali najvažnije za njih su tri boda. To se i očekivalo ako pogledamo na rezultate i stanje na tabeli u dosadašnjem dijelu sezone. Ipak, nikada nije lako pobijediti, možda Mladost igra bolje na strani. Oni su naš naredni protivnik, vole da igraju na kontre i mi volimo napadački, ko zna, možda će zbog stanja na tabeli i neophodnih bodova promijeniti i taktiku.

Velež - Sloboda 2:2
- Gledao sam ovaj susret. Velež igra dobro, ali je Sloboda uspjela da se stabilizuje i odigra dvije dobre utakmice. Oba puta su uspjeli ostati neporaženi, a kolega Bošnjaković ima te trenerske kvalitete i to je pokazao dok je sjedio na klupi Tuzla Cityja. Moguće je da je Feđi Dudiću bilo možda malo teže motivisati igrače nakon gostovanja kod Čelika. Evidentno je da ekipa nije bila na tom nivou.

Zvijezda 09 - Zrinjski 2:0
- Bez obzira na sve mislim da je ovaj rezultat u svakom slučaju veliko iznenađenje. Možda se i nešto od promašaja iz utakmice protiv Mladosti, Zvijezdi 09 vratilo na ovoj. Nije ovaj trijumf Zvijezde nezaslužen. To je ekipa koja ima određenih kvaliteta i pokazali su da mogu svima napraviti problem, pogotovo ako nastave ovako igrati. Od Zrinjskog se definitivno očekuje više, nije na novou prošlih godina.

Iako susret na Grbavici između Željezničara i Čelika, koji je trebao spustiti zavjesu na 15. kolo PLBiH, nije odigran, strateg Borca je dao kratak komentar.

Željezničar - Čelik
- Sa sportske, finansijske i infrastrukturalne strane sve bi trebalo da funkcioniše u skladu s pravnilnikom i propozicijama, ali sigurno da za fudbal nije dobro kada se utakmica ne odigra. Nije dobro za navijače, za igrače, za trenere... Ovo se ne bi smjelo dešavati, a nadlaženi bi trebali pokušati djelovati preventivno.

Iako Borac za vodećim Sarajevom trenutno zaostaje četiri boda, Krunić svoju ekipu baš i ne vidi među timovima koji će se boriti za titulu.

- Mi smo povratnici u PLBiH, tako da posljednjih godina nismo igrali značajnu ulogu u bh. fudbalu. Nije realno da tako brzo napravimo konkurentan tim za vrh. Ranije smo imali dosta problema, ali sada je hvala Bogu sve riješeno pa se možemo posvetiti formiranju ekipe, ali i rezultatima. Rekao bih da će se za titulu boriti Željo, Sarajevo i Zrinjski, a mi ćemo u konkurenciji Radnika, Tuzla Cityja i Širokog Brijega ciljati četvrto mjesto. Dobra je stvar što smo još i u Kupu BiH - rekao je Krunić na kraju razgovora za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.