open-navfaktor-logo
search
Roma na San Siru
Krunić večeras domaćin Džeki: Hoćemo li duel Zmajeva gledati od prve minute velikog derbija?
U derbi petog kola italijanske Serie A Milan i Roma ulaze kao neporaženi, naravno ukoliko se izuzme onaj poraz rimskog sastava za zelenim stolom poslije propusta u zapisniku utakmice protiv Verone na samom startu sezone.
26.10.2020. u 07:38
get url
text

Milan u ovoj sezoni igra kao preporođen. U posljednjih pet nastupa, računajući i susret u prvom kolu Evropske lige, Rossoneri su ostvarili isto toliko pobjeda.

Glavna ofanzivna poluga tima, Zlatan Ibrahimović, je u odličnoj formi, a i bh. reprezentativac Rade Krunić sve češće dobija minutažu. Trenersko povjerenje na pravi način iskoristio je na gostovanju kod Celtica, gdje je upravo njegovim prvjencem u dresu Milan italijanski klub poveo s 1:0 u meču u kojem je na kraju slavio s 3:1.

S druge strane, Roma je u nizu od tri vezane pobjede, ako se uzme u obzir i "trica" u gostima kod Young Boysa u prvom kolu Evropske lige.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko susret u Bernu počeo je među rezervama, no upravo je njegov ulazak donio rezultatske promjene u korist Vučice, koja je do izjednačenja stigla nakon Dijamantove asistencije.

U prošlom kolu Serie A Džeko je bio dvostruki strijelac u visokoj domaćoj pobjedi nad Beneventom (5:1), a posebno vrijedi naglasiti da je u sedam dodašnjih nastupa protiv Milana u italijanskom šampionatu Džeko postigao pet golova.

Portal Football-italia.net navodi kako će Milan i Roma večeras najvjerovatnije igrati u ovim sastavima:

Milan (4-2-3-1): Donnarumma G; Calabria, Kjaer, Romagnoli, T. Hernandez; Kessie, Bennacer; Saelemaekers, Brahim Diaz, Rafael Leao; Ibrahimović.

Roma (3-4-2-1): Mirante; Ibanez, Cristante, Kumbulla; Santon, Veretout, Pellegrini, Spinazzola; Pedro, Mkhitaryan; Džeko.

Utakmica na San Siru počinje u 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.