open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Krunić: Sprej je možda otrovao fudbalere, pobjednički duh i individualni kvalitet nose Sarajevo
Pet utakmica šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je minulog vikenda.
23.08.2021. u 19:01
get url
text

Meč između Leotara i Posušja koji se trebao igrati u subotu prolongiran je za srijedu. Trebinjci su od Fudbalskog saveza BiH zatražili odgodu meča nakon što je fudbalere "pokosio" stomačni virus.

VEZANI TEKST - Na pet mečeva preko 14.000 navijača, Tušanj najposjećeniji
 

Trener Letara i bivši reprezentativac BiH Branilsav Krunić ne zna kakve će posljedice ti problemi ostaviti na takmičarsku formu njegovih igrača, jer bilo je i propuštenih treninga.

- Fudbaleri više nemaju stomačnih problema, temperature, povraćanja. Kakve je posljedice ostavilo, vidjet ćemo. Sumnjamo na vodu, ili sprej. Svlačionice su, odnosno plafoni prskani sprejom protiv vlage, buđi, a mi smo taj dan igrali prijateljsku utakmicu s Nikšićem. On se ne smije koristiti u zatvorenim prostorijama. Postoji mogućnost da je sprej otrovao fudbalere. Nemoguće je da za jedan dan oboli preko 20 igrača - veli Krunić.

Strateg Trebinjaca za Faktor je komentarisao odigrane mečeve 6. kola, nakon kojeg su neporaženi ostali jedino Zrinjski i Tuzla City.

Rudar - Borac 1:1

VEZANI TEKST - Milenković: Igrali smo protiv 12 igrača, Borcu ne treba pomoć sudije
 

Iznenađenje je loš start Borca. Što se utakmice tiče, rezultat je kad se na kraju sabere sve možda i realan. Rudar je bolje otvorio utakmicu, mogao u nekim situacijama da dođe do veće prednosti. Odbrana Rudara je čitavu utakmicu kontrolisala sve, bila oprezna, pouzdana. Pala je koncentracija u finišu prvog dijela, primili su gol iz prekida. Borac je imao neke prilike, mogao je u konačnici i u svoju stranu okrenuti.

Zrinjski - Tuzla City 1:1

Derbi dvije ekipe koje su u najboljoj formi od početka prvenstva, koje su pokazale najviše. Zanimljivo je bilo. Zrinjski je krenuo furiozno, a Tuzla povela. Ispade da je Zrinjski jedva izvukao bod. Što smo rekli za prethodnu, možemo reći i za ovu utakmicu. Mogla je otići na jednu i drugu stranu. Tuzla je vodila do 90. minute, trebalo je još malo da izdrži. Oba tima mogu biti zadovoljna što su nastavili niz dobrih rezultata, zbog samopouzdanja u nastavku prvenstva. Riječ je o dvije ekipe koje će kandidirati za sami vrh tabele.

Široki Brijeg - Velež 0:1

VEZANI TEKST - Dudić: Prije 20 dana bili smo idoli nacije, poslije toga nemamo pojma, pljuju nas svi...
  

Velež je dosta bolje izgledao i brzo je izašao iz krize. Izgledali su dobro i trkački. Uspjela je ekipa da se oporavi. Nisu dopustili Širokom ozbiljniju šansu. Mislim da je povreda Ikića, najboljeg igrača Širokog dosta utjecala. On je njihov najbolji igrač i igra dosta zavisi od njega. Velež je dao izvanredan pogodak, Zvonić je između dva stopera dobro skočio i pogodio. Mostarcima se možda vratilo za neke utakmice koje prije nisu riješili u svoju korist. Potrošlil su puno energije na eursoceni, što se odrazilo na prvenstvo, a sada se mogu potpuno posvetiti ligaškim utakmicama. Slažem se i s izjavom kolege Dudića nakon meča. 

Sloboda - Sarajevo 1:2

Pobjednički mentalitet pomaže Sarajevu. Ne pružaju možda kvalitetne partije, ali skupljaju bodove, dolaze do pobjeda pogotovo na strani. Na strani su maksimalni. Sloboda je s ovom utakmicom mogla otići na sami vrh, Sarajevo je hvatalo priključak. Da je pobijedila, Sloboda bi se izdvojila, Sarajevo bi kaskalo. Zato je utakmica bila od velike važnosti za oba kluba. Zbog toga je vjerovatno i bilo tenzija. Sarajevo je osim pobjedničkog duha stvaranog godinama pokazalo da ima i individualnog kvaliteta. Vidimo da iz utakmice u utakmicu određeni igrači donose prevagu Bordo timu.

Radnik - Željezničar 0:0

Željo je donio prvi bod sa strane, a radi se o ekipi koja igra dobro na Grbavici. Radnik igra čvrsto, malo prima, a malo i postiže pogodaka. Taj problem imaju sve ekipe s dna tabele. Četiri ekipe borit će se za opstanak. Leotar, Posušje, Rudar i Radnik, to se znalo na startu prvenstva. Možemo igrati dobro, kompaktno, ali ako nemate kvaliteta prema naprijed, da neko riješi šansu, sve je uzaludno...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.