open-navfaktor-logo
search
Počela nova sezona
Krunić nadmudrio Jagodića: Radnik dominirao, Leotar odnio bodove
Fudbaleri Leotara u Bijeljini su savladali Radnik rezultatom 1:0, čime je zvanično počela nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine.
16.07.2021. u 21:54
get url
text

Duel dva tima koji su zahvaljujući administrativnim odlukama dobila priliku da ove sezone igraju u eliti riješen je u 69. minuti meča.

Ostat će upamćeno da je prvi pogodak u novoj sezoni zabio fudbaler Leotara Miloš Sekulović. On je iz drugog pokušaja uspio matirati čuvara mreže domaćih Azura Aljkovića i dovesti svoj tim u vodstvo.

Radnik, koji ima mnogo svojih problema, dominirao je utakmicom, imao više od igre i više stvorenih prilika, ali Semberci nisu uspjeli pronaći put do mreže gostiju iz Trebinja.

Tim Vlade Jagodića je kod rezultata 0:0 imao dvije izgledne prilike preko Pantelića. Prvu u 11. minuti kada je njegov pokušaj uz pomoć jednog fudbalera Leotara zaustavila prečka, a drugu u 60. minuti kada fudbaler Radnika s desetak metara šalje loptu iznad gola.

Imao je Radnik i poslije vodećeg gola Leotara šanseza poravnanje preko Šarića i Hasukića, ali se tim Branislava Krunića uspio odbraniti i odnijeti puni plijen i Bijeljine.

Premijer liga nastavlja se sutra utakmicom između Želje i Borca na Grbavici (21 sat).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.