open-navfaktor-logo
search
Beograd
Kršenje mjera u Srbiji: Tokom vikenda policija "rastjerala" goste sa više zabava
U Srbiji tokom vikenda ugostiteljski objekti, tržni centri, kao i teretane rade skraćeno do 14 sati, ali su, uprkos pojačanim kontrolama, organizovane i takozvane korona zabave, pogotovo u glavnom gradu Beogradu.
28.02.2021. u 13:58
get url
text

Tako su jutros pripadnici policije "rasturili zabavu" na otvorenom u centru Beograda, gdje je zatečeno oko 65 osoba.

Načelnica Odjeljenja sanitarne inspekcije Svetlana Mijatović rekla je sinoć da je u Srbiji zbog kršenja epidemioloških mera zatvoreno deset objekata, od kojih su četiri u Beogradu. U tržnim centrima su se poštovale mjere, dok je u marketima izrečeno deset prekršajnih prijava, uglavnom zbog nenošenja maski, precizirala je za Radio-televiziju Srbije.

Načelnik komunalne policije Ivan Divac izjavio je da je u petak također bilo kršenja epidemioloških mjera.

- Prva zabava bila je organizovana u restoranu hotela, gde smo zatekli 50 ljudi, a poslije ponoći u improvizovanom ugostiteljskom objektu u hangaru na Novom Beogradu, zatekli smo oko 130 ljudi bez maski - kazao je.

Načelnik Komunalne policije dodao je da je protiv svakog gosta podnesena odgovarajuća prekršajna prijava, a vlasnik improvizovanog ugostiteljskog objekta je priveden i protiv njega je podnesena krivična prijava.

O korona zabavama, govorila je danas i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je upozorila da se održava veliki broj ilegalnih zabava, te dodala da ne razumije takvu neozbiljnost.

U Srbiji je tokom vikenda skraćeno radno vrijeme svih kafića, restorana i drugih ugostiteljskih objekata, kao i fitnes centara i teretana do 14 sati, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, prema kojoj se na dnevnom nivou registruje više od 3.000 novozaraženih.

Očekuje se da sutra zasjeda Krizni štab za borbu protiv koronavirusa, kada će se odlučivati da li će postojeće mjere ostati na snazi i tokom radnih dana ili će radno vreme pomenutih objekata biti vraćeno na 20 sati. Prodavnice, apoteke i dostava rade i dalje do 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.