open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Krizni štab HNK: Situacija u Čitluku se komplikuje, u SKB-u trenutno tri osobe na respiratorima
Na području HNK ukupno su dosad registrovane 54 oboljele osobe. 
31.03.2020. u 13:04
get url
text

Četiri su u takozvanoj COVID-bolnici u Sveučilišno-kliničkoj bolnici Mostar, jedna osoba je na kisiku, a troje je na respiratoru i u jako teškom su stanju. 

Kako je rečeno na press konferenciji kriznog štaba, koja još traje, izuzetno komplikovana situacija je u Čitluku, gdje je veliki broj osoba stavljen u izolaciju. 

- Iznimno je ozbiljna situacija u Čitluku gdje su 23 osobe u samostanu i oko 60 osoba u Majčinom selu pod svojevrsnim karantinom. Također, svećenici iz Župnog ureda u Međugorju stavljeni su u samoizolaciju - kazao je Darko Juka savjetnik premijera HNK.

U posljednja 24 sata na području HNK bilo je 10 pozitivnih nalaza, pet u Mostaru, četiri u Čitluku ( jedan više slučaj od posljednjeg izvještaja) i jedan u Konjicu.

Zaražena časna sestra nije navela podatke da je bila u inostranstvu. Pretpostavlja se da nije ni bila u samoizolaciji te da je riječ o rizičnoj situaciji jer je vjerojatno bilo višestrukih kontakata.

- Za nas je to područje pod povećanom odgovornošću. Situacija postaje složenija, i to nazivamo lokalnom transmisijom - rekla je dr. Jelena Ravlija, glavni epidemiolog SKB-a.

Kada su u pitanju oboljelih u Mostaru, trenutno se radi na prikupljanju ostvarenih kontakata, a kako je već sada izvjesno, novooboljeli se neće moći svrstati u postojeće klastere, kazao je Juka.

Uskoro opširnije...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.