open-navfaktor-logo
search
Humanitarna akcija
Križevići kod Zvornika: Radnici BH Telecoma obućom i školskim priborom obradovali 116 mališana
Trinestu godinu za redom Jedinstvena organizacija boraca (JOB) Generalne i Direkcije Sarajevo, toplom obućom za predstojeće zimske mjesece, obradovali su 116 djece povratničkog naselja Križevići kod Zvornika, učenika jedne od šest područnih osnovni škola "Desanka Maksimović."
17.10.2021. u 13:24
get url
text

Tradicionalnoj humanitarnoj akciji, koja bi sasvim sigurno mogla biti primjer svim kolektivima u našoj zemlji da i oni nešto slično organiziraju, ove godine odazvao se rekordan broj radnika BH Telecoma. 

Kasim Pita

Prema riječima Kasima Pite, predsjednika JOB-a BH Telecom Direkcija Sarajevo, ovom akcijom pređena je brojka od 1.500 mališana koji žive u povratničkim naseljima diljem BiH kojima su radnici ove kompanije poklonima izmamili osmijehe na lica.

- Ne znam da li bi se danas igdje osjećao bolje nego ovdje u Križevićima sa ovom djecom. Iskreno se nadam da će i naše mlađe kolege, kako vrijeme bude odmicalo, nastaviti akciju na koju je, a to vam sa sigurnošću mogu kazati, ponosan svaki radnik BH Telecoma – ističe Pita i dodaje da posebnu podršku za ovu akciju imaju od Generalne direkcije BH Telecom i kolegija direktora.

Osnovci područne škole "Desanka Maksimović" u povratničkom naselju Križevići

Osim zimske obuće, djeca su dobila i školski pribor, majice, torbe, slatkiše.

- Ne planiramo stati, gledamo da se naša akcija narednih godina proširi, pa da osim obuće, djeca dobiju i odjeću. Želimo roditeljima povratničkih naselja u našoj zemlji barem donekle olakšati svakodnevni život i pokazati da nisu sami i da mislimo na njih – kaže Pita.

Sedmogodišnji Kenan Mujčinović, učenik drugog razreda, obradovao se poklonu. Kaže da sa nestrpljem čeka da dođe kući i proba čizme koje je dobio.

- Dobar sam učenik, a najviše volim matematiku, ona mi je omiljeni predmet. Kad porastem želim biti doktor – rekao nam je ovaj dječak stiskajući u rukama poklone.

{$galerijaFotografija}

Asja Hasanović također je drugi razred OŠ "Desanka Maksimović". Sada se kaže igra sa Barbikama, a kad poraste želi biti učiteljica i trenirati košarku.

I osmogodišnjem Benjaminu Kadiću, učeniku trećeg razreda, najdraži predmet je matematika. Želio bi trenirati odbojku i biti učitelj kad poraste.

- Dobio sam svašta, cipele, sveske, olovke, majicu. Jedva čekam da sve probam – govori Benjamin.

Ovo je četvrti put da radnici BH Telecoma posjećuju povratnička mjesta Zvornika. Za narednu godinu pripreme su već počele.

- Dogodine ćemo malo sjevernije, idemo prema Prijedoru. I tamo je puno mališana koje želimo obradovati – poručio je Pita.   

BH Telecom-Križevići-17.10.2021.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.