open-navfaktor-logo
search
"Visi" neslavni rekord
Kriza trese Arsenal: Ovo se Topnicima nije dogodilo više od 40 godina
Nismo postojali u prvom poluvremenu. Nismo htjeli igrati, žalio se Freddie Ljungberg
06.12.2019. u 08:49
get url
text

Londonski Arsenal trese velika kriza. Sinoć su u 15. kolu Premier lige na domaćem terenu poraženi od Brightona (1:2), što im je deveta utakmica zaredom bez pobjede u svim takmičenjima.

Topnici igraju loše, a ništa nije promijenio ni otkaz Unaiju Emeryju. Ekipa je i dalje uspavana, a navijači bijesni, jer ovako nešto nisu doživjeli više od 40 godina.

Serija od devet utakmica bez pobjede im je drugi najduži niz bez pobjede u historiji kluba. Davne 1977. godine nanizali su 10 utakmica bez pobjede, a neslavni rekord "opasni visi".

Nije zadovoljan ni Freddie Ljungberg, koji je na mjestu menadžera zamijenio Emeryja.

- Na poluvremenu, u svlačionici smo se pogledali u oči i rekli da ovo nije Arsenal. Moramo pokušati bolje. Bilo je teško. Nismo postojali u prvom poluvremenu. Nismo htjeli igrati. Ne možeš tako ući u utakmicu. Drugi dio smo bili bolji, ali imali smo problema s njihovim kontrama i nismo imali samopouzdanja. Najviše moram raditi na vraćanju samopouzdanja. To je briga za svakog trenera, kad ti ekipa nema samopouzdanja - rekao je Ljungberg.

Narednu utakmicu Arsenal će gostovati kod West Hama u gradskom derbiju, a potom dočekuje dočekuje Manchester City. Između te dvije utakmice gostuju kod belgijskog Standarda u UEFA Evropskoj ligi, a bar u toj utakmici su favoriti, što je prilika da ne sruše neslavni rekord...

Topnici su nakon 15 kola na 10. mjestu sa samo 19 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.