open-navfaktor-logo
search
Podgorički medij
Krivokapić u završnoj misiji "konačnog posrbljavanja Crne Gore"
U Službenom listu Crne Gore jučer je objavljena Odluka o izmijeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, koju je prošle sedmice donijela odlazeća vlada, istoga dana kada joj je u parlamentu izglasano nepovjerenje.  
12.02.2022. u 15:50
get url
text

Ova odluka stupa na snagu osam dana od objave u Službenom listu, prenosi Pobjeda.me.

Dojučerašnji premijer Zdravko Krivokapić nastavio da se inati i očito ne mari za reakcije javnosti i brojnih stručnjaka pa nastavlja da povlači poteze iz projekta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića "srpski svet" i agende "konačnog posrbljavanja Crne Gore".

Nije uvažio ni upozorenje odlazećeg vicepremijera i lidera GP Ura, do jučerašnjeg najbližeg saradnika i koalicionog parnera, Dritana Abazovića da u tehničkom mandatu ne donosi odluke koje bi mogle biti štetne i da će ova odluka, kada se izabere nova manjinska vlada, biti stavljena van snage.

VEZANI TEKST - Krivokapićev pakleni plan: U birački spisak uvodi 15.000 osoba iz Srbije, BiH i Rusije?

Kome je namijenjena ova, po svemu, sporna, odluka o izmjenama sticanja crnogorskog državljanstva i šta Krivokapić i njegovi apostoli - eksperti žele postići najbolje se može vidjeti iz reakcije izvjesne NVO „mladih Srba iz Crne Gore koja se bavi promocijom srpske kulture i zaštitom srpskih interesa“ koja se naziva "Mi znamo ko smo".

- Kako se ispunjenost uvjeta za stjecanje državljanstva cijeni prema propisima koji su bili na snazi na dan podnošenja zahtjeva svi građani koji ispunjavaju ovaj uvjet i o tome posjeduju dokaze bilo bi više nego poželjno da svoje zahtjeve za prijem u crnogorsko državljanstvo predaju u što skorijem roku, počev od 19. februara - navodi se na Facebook stranici ove prosrpske NVO.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.