open-navfaktor-logo
search
Burno u Crnoj Gori
Krivokapić optužio Abazovića i DF za rušenje vlade
Susret čelnika vladajuće većine u Crnoj Gori i premijera Zdravka Krivokapića u ponedjeljak navečer završio je optužbama za rušenje vlade koje je na račun prosrpskog Demokratskog fronta i potpredsjednika vlade zaduženog za sigurnosni sektor Dritana Abazovića iznio premijer i nakon toga napustio sastanak.
13.04.2021. u 08:12
get url
text

Jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je novinarima nakon susreta premijera i čelnika stranaka vladajuće većine da je Krivokapić optužio DF, potpredsjednika Abazovića i ministra Vladimira Leposavića da ruše njegovu Vladu.

- Saopćio je da ima informacije o tome - rekao je Knežević novinarima nakon sastanka, istaknuvši da je Krivokapić indirektno optužio njega, Abazovića i Leposavića da stoje iza zavjere za rušenje Vlade.

VEZANI TEKST - Krivokapić Skupštini Crne Gore dostavio prijedlog za razrješenje Leposavića

Prema njegovim riječima, premijer je odbio iznijeti informacije koje ima, ali je priznao da se ranije danas sastao s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, no nije želio govoriti o tom susretu, prenosi Hina.

- Kada sam ga pitao o čemu je s njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak - kazao je Knežević, jedan od čelnika prosrpske vladajuće većine u Crnoj Gori.

Krivokapić je kasnije pojasnio da je s Đukanovićem razgovarao na sjednici Savjeta za odbranu i sigurnost, te da nije imao tajnih susreta s predsjednikom Crne Gore.

Kriza unutar vladajuće većine, koja je na parlamentarnim izborima u augustu 2020. tijesnom pobjedom s vlasti svrgnula Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića, počela je kad je premijer Krivokapić odlučio smijeniti ministra pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je u javnom istupu osporio genocid u Srebrenici i odluke međunarodnih sudova o tome.

Leposavić je odbio podnijeti ostavku, pa o njegovoj smjeni treba raspravljati skupština Crne Gore, u kojoj veći dio vladajuće koalicije ne želi podržati odluku premijera i smijeniti ministra pravosuđa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.