- Dogovorili smo se da se nećemo dijeliti u pitanjima koja su DPS-u služila kao poluge preko kojih nas je politički nadgornjavao, dijelio i držao u pokornosti. Potpisali smo sporazum da bismo Crnu Goru zajedno oslobodili od međusobnog nerazumijevanja, da bismo pomirili oca sa sinom, brata sa sestrom, komšiju sa komšijom - naveo je on.

Krivokapić je istakao da taj sporazum nije i ne može biti svima po mjeri, ali jeste jedini način da se pomenuti proces otpočne, te da je to izazov koji su morali da prihvate svi ministri iz kabineta, uz jasnu svijest da svako soliranje na osjetljivim pitanjima i temama može donijeti štetu zajedničkom putu ka cilju kojem svi teže.

- Nisam predložio da se ministar Leposavić razriješi samo zbog izjave u vezi sa Srebrenicom. On, ali i svi ministri ove vlade, moraju dobro znati da lične stavove podrede opstanku Vlade. Ovaj težak izazov podrazumijeva da nemamo luksuz iznošenja ličnih stavova ako su u suprotnosti sa sporazumom koji smo ulaskom u Vladu prihvatili. Ministar Leposavić, kojeg smatram pametnim čovjekom, sebi je dopustio taj luksuz - naveo je Krivokapić u pismu.

On je dodao da se, ako se želi uspjeti u ovom teškom procesu, ne smije igrati igra koju nameće DPS.

- A oni pitanje Srebrenice ne forsiraju zbog ljubavi prema našim bošnjačkim sugrađanima, već zbog kriminala koji očajnički žele da sačuvaju igrajući na kartu naših podjela - naveo je Krivokapić.

On je istakao da Vlada ide putem koji podrazumijeva donošenje odluka koje neće biti lahke, te da to nije uradio da bi izdao narod, već da bi narod sačuvao, iako danas tu odluku mnogi ne razumiju.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je jučer ostavku i pokrenuo postupak smjene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog njegove izjave da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid "kada se to nedvosmisleno utvrdi" i osporio legitimitet suda u Hagu, pišu Nezavisne.