open-navfaktor-logo
search
Pozitivan trend
Krišto u Glamoču: Ključna je saradnja svih nivoa vlasti sa privrednicima
Zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH u srijedu su posjetili Glamoč.
28.09.2022. u 18:42
get url
text
Borjana Krišto

Čović i Krišto su se, zajedno s brojnim dužnosnicima izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa u BiH, susreli sa stranačkim kolegama i dužnosnicima ovoga kraja te privrednicima, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dodaje se kako je posjeta Glamoču iskorišten za obilazak preduzeća Alpina koje se bavi proizvodnjom rezane građe i impregnacijom drveta, a potom i za susret s privrednicima i Općinskim odborom HDZ-a BiH Glamoč.

Predsjednik stranke u Glamoču Marko Damjanović upoznao je stranačko vodstvo s izbornim aktivnostima i tokom kampanje u ovoj općini, ali i s položajem Hrvata ovoga kraja.

Kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto govorila je o pozitivnom trendu u privredi čemu su, kako je naglasila, zaslužni svi domaći prisutni privrednici.

Dodala je kako je i ova posjeta jasna poruka otvorenosti za saradnju dužnosnika HDZ-a BiH na svim nivoima vlasti s privrednicima koji jačaju ukupnu privredu.

- Zakoni i odluke prije svega moraju za cilj imati rasterećenje privrede, ali imati i značajne utjecaje za privredu - poručila je Krišto.

Podsjetila je kako je ostalo još nekoliko dana aktivne kampanje.

- Bili smo u svim našim mjestima i detaljno popričali o našem Izbornom programu i svemu onome što nas čeka u budućnosti - kazala je Krišto uz poruku kako je svaki glas prevažan "sve dok hrvatski narod ne osigura konačnu jednakopravnost s druga dva naroda u BiH".

Krišto je istaknula kako se zalaže da hrvatski narod svojom većinskom voljom treba odlučiti ko će ga predstavljati u institucijama te da hrvatski narod kao i druga dva naroda ima pravo na svoj politički pluralizam.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.