open-navfaktor-logo
search
HDZ u Jablanici
Krišto: Hrvati će imati svoje legitimne političke predstavnike
Kandidatkinja HNS-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Borjana Krišto izjavila je u srijedu u Jablanici da "jedino hrvatski narod treba i mora birati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, odnosno ne samo u Predsjedništvu, nego i u svim zakonodavnim tijelima svih nivoa vlasti u BiH, gdje se štite kolektivna prava".
07.09.2022. u 18:22
get url
text

Krišto je govorila i o pet glavnih tema Programa, a izrazila je i uvjerenje u to kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike i zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH. Istaknula je kako žalosti činjenica da i u ovaj izborni ciklus "idemo s istim izbornim pravilima, kad su u pitanju izbor delegata za domove naroda ali i za izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH".

- HNS BiH kandidirao je jednog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, i na taj način poslao poruku svima koji vide i promišljaju budućnost Bosne i Hercegovine na jedan drugi način - kazala je Krišto.

- Europske i euroatlantske integracije naš su vanjskopolitički cilj, koje predstavljaju napredak za cijelu zemlju, te su vrsta garanta mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine - zaključila Krišto.

Inače, Krišto i predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović održali su danas u Jablanici sastanak sa članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Jablanica. Tom prilikom Čović je poručio kako će njihova kampanja do kraja ostati pozitivna unatoč, kako je kazao, raznim nastojanjima i vanjskim utjecajima.

Po njegovim riječima, HDZ BiH i stranke članice Hrvatskog narodnog sabora ozbiljno su se pripremili za ovu kampanju.

- Uz dobru organizaciju, prezentirane aktivnosti na terenu, sigurni smo i u odličan rezultat - istaknuo je Čović.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Jablanica Ivan Rogić, govoreći o planu i aktivnostima izbornog štaba za predstojeće Opće izbore u BiH, kazao je kako je prioritet osnažiti položaj Hrvata u Jablanici, ali i stvaranje uvjeta za ostanak i povratak. 

U nastavku posjeta stranačkim odborima po BiH, uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u Jablanici bili kandidati i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Vlatka Martinović i nositelj liste za Skupštinu HNK Slaven Zeljko, koji su se obratili predstavljajući program za Opće izbore u BiH, stoji u saopćenju iz HDZ-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.