Načelnik Općine Žepče Mato Zovko iskazao je uvjerenje kako će Žepče u nedjelju znati izabrati program, snagu i zajedništvo, saopćeno je iz Odjela za komunikacije i medije HDZ-a BiH. Krišto je istakla važnost ovih izbora kao i odgovornost za budućnost BiH, ali i budućnost hrvatskog naroda, te je naglasila glavne tačke Programa za Opće izbore HDZ-a BiH u zajedništvu HNS-a BiH.

Izrazila je uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim nivoima vlasti u BiH, te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH, kao domovine i hrvatskoga naroda.

- Hrvatski narod svojom većinskom voljom mora odlučivati ko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite kolektivna, odnosno nacionalna prava hrvatskog naroda, u Predsjedništvu BiH i domovima naroda. Vjerujem u vas, vjerujem u snagu Žepča, vjerujem u naše zajedništvo, vjerujem u snagu hrvatskog naroda i uvjerena sam da ćemo 2. oktobra doći zajedništvom do pobjede - kazala je Krišto.

Nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH Marinko Čavara kazao je kako je Žepče primjer dobrog funkcioniranja jedne lokalne zajednice.

- U Bosni i Hercegovini nužno je kreirati takav društveni ambijent u kojem će se uvažavati i poštivati sve različitosti i specifičnosti, kao i sva individualna i kolektivna prava. Nacionalne različitosti u društvu prepoznate u Ustavu i izbornom zakonodavstvu ne znače stvaranje novih podjela nego stvaranje funkcionalne i održive naše zajedničke domovine BiH - zaključio je Čavara.

Nositelj liste za Parlament Federacije BiH i predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Žepče Josip Martić kazao je kako dužnosnici HDZ-a BiH na svim nivoima i područjima provode projekte kojima je cilj podizanje kvalitete života i životnog standarda.

- U Žepču se radi i gradi, ali bez pomoći viših nivoa vlasti, kapitalni i svi ostali infrastrukturni projekti išli bi mnogo lošijom dinamikom ili čak nikako. Naši dužnosnici s većih nivoa vlasti sistemski se bore da se što veći dio novca od poreza koji mi plaćamo vrati u naše lokalne zajednice. Zbog toga je važno da podržimo sve naše liste 2. oktobra na svim nivoima - istaknuo je Martić.

Nositelj liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona i predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Ivo Tadić poručio je da su predstojeći izbori u sljedeću nedjelju historijski za hrvatski narod.

- Duboko sam uvjeren kako ćemo i ovaj put ostvariti pobjedu na svim nivoima. Naš izlazak u velikom broju na izbore 2. oktobra bit će najbolji odgovor na bošnjačko preglasavanje, a svi vi ovdje ste garant da se to neće dogoditi - poručio je Tadić.