open-navfaktor-logo
search
Po zakonu
Kristić: Opečatila sam jutrošnje odluke, kao i sve ostalo otkako predsjedavam Skupštinom KS
Smiljana Viteškić, zamjenica predsjedavajuće Skupštine KS, kazala je da ne zna gdje je pečat, a da pretpostavlja da je kod predsjedavajuće Skupštine
23.01.2020. u 15:09
get url
text

Na narednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo na dnevnom redu naći će se samo jedna tačka, Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo.

Mirza Čelik, član rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo, kazao je da će se na toj sjednici nakon glasanja o nepovjerenju Vladi, rukovodstvo dogovoriti o novom predsjedavajućem.

Prema Sporazumu koji je potpisan prošle sedmice, ukoliko odluka o nepovjerenju Vladi KS dobije podršku zastupnika u Skupštini KS, rukovodstvo Skupštine KS, Danijela Kristić, Smiljana Viteškić, Vibor Handžić i Mirza Čelik će između sebe za predsjedavajućeg Skupštine izabrati člana rukovodstva koji je iz reda nove skupštinske većine.

Pitali smo i šta je sa odlukama koje su danas donesene u Skupštini i da li su opečaćene. 

VEZANI TEKST - Skupština KS jednoglasno usvojila Odluku o privremenom finansiranju

Čelik ističe da još ne zna gdje je pečat.

-Ja niti hoću da raspolažem niti imamo pravo da raspolažem pečatom. Po Zakonu o pečatu skupštinskim pečatom raspolaže sekretar. Ne znam kod koga je, oni kažu u rukovodstvo (kod Danijela Kristić, op. a.), ja kažem da kod mene nije. Kada ga budu meni htjeli predati, ja ga neću uzeti. Napravit će se službena zabilješka i bit će predat sekretaru – kazao je Čelik.

Smiljana Viteškić, zamjenica predsjedavajuće Skupštine KS, kazala je da ne zna gdje je pečat, a da pretpostavlja da je kod predsjedavajuće Skupštine.

-Ja sam potpisala današnje odluke jer sam vodila sjednice i odluke su proslijeđene predsjedavajućoj, ona će ih sigurno opečatiti. Ne mogu se objaviti bez pečata – kazala nam je Viteškić.

Pitali smo predsjedavajuću Skupštine KS Danijelu Kristić jesu li opečaćene jutrošnje odluke Skupštine KS.

- Naravno da jesu, kao i sve do sada koje mi je sekretar donio. I naravno, ja sam pečat stavljala kao i na sve od trenutka kada sam imenovana predsjedavajućom - kazala je za Faktor Kristić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.