Dominacija Sarajeva

Kristalnih 11: Ovo je najbolji tim Premijer lige BiH

Objavljeno: 23.05.2019. u 20:31

Među 11 najboljih je čak osam fudbalera osvajača duple krune 

U odabranom društvu osam igrača Sarajeva

FOTO: FACEBOOK

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini organizovao je svečanu manifestaciju "Kristalnih 11" na kojoj su izabrani najbolji u sezoni 2018/19.

Glasali su svi igrači i treneri premijerligaških klubova, a najviše povjerenja dobili su fudbaleri Sarajeva.

U najbolji tim sezone uvrštena su osmerica igrača Bordo tima, dvojica iz Zrinjskog i jedan iz Čelika. Kristalnih 11 izgleda ovako: Vladan Kovačević (Sarajevo), Anel Hebibović (Sarajevo), Selmin Pidro (Sarajevo), Nihad Mujakić (Sarajevo), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Miloš Stanojević (Sarajevo), Amar Rahmanović (Sarajevo), Nermin Jamak (Čelik), Benjamin Tatar (Sarajevo), Miloš Filipović (Zrinjski) i Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

Priznanje za najboljeg sudiju dobio je Irfan Peljto. Najbolja fudbalerka je Aida Hadžić iz SFK 2000, a trenerica Samira Hurem (SFK 2000).

Za najboljeg mladog igrača izabran je stoper Sarajeva Nihad Mujakić, dok je za najboljeg trenera proglašen Husref Musemić.

Najbolji fudbaler Premijer lige BiH u sezoni 2018/2019 je iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović.

Među pojedincima koji su uručili priznanja bili su Vladan Grujić, Nermin Šabić, Vedin Musić i Muhamed Konjić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije