open-navfaktor-logo
search
GPBiH i MUP RS
Krijumčarenje cigareta: U policijskoj akciji "Wolf" uhapšeno 13 osoba, pretresi još u toku
 U policijskoj akciji "Wolf" do sada je uhapšeno 13 osoba na području Banje Luke i Foče. Pretreseno je 20 lokacija, a pretresi su još u toku.
16.12.2020. u 11:37
get url
text

Iz MUP-a RS su istakli da je akcija usmjerena na presjecanje lanca krijumčarenja i rasturanja visokotarifnih roba, prvenstveno cigareta i duhanskih proizvoda, koje su prethodno krijumčarene iz Crne Gore u BiH, a potom rasturane na teritoriji naše zemlje.

Do sada je oduzeto oko 65.000 kutija cigareta.

U akciji je zadokumentovano izvršenje više krivičnih djela organiziranog krijumčarenja i "rasturanja" cigareta stranog porijekla bez akciznih markica uz učestvovanje većeg broja osoba organiziranih u međusobno povezivanje kriminalne grupe radi ostvarenja tog krivičnog djela.

U toj grupi, kako se moglo čuti iz institucija uključenih u ovu akciju, svi imaju jasne uloge koje su podijeljene na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i saučesnike u krijumčarenju i rasturanju te akcizne robe.

Između ostalog, bit će procesuiran i jedan službenik Granične policije i jedna osoba koja više nije uposlenik MUP-a RS-a, ali dok je rađena ova akcija, bio je aktivni pripadnik MUP-a RS.

{$galerijaFotografija}

Akcija Wolf
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.